Muhabire ''Cumhurbaşkanı'na hakaret''ten 11 ay 20 gün hapis

Birgün gazetesi muhabiri Mustafa Bildircin, Türkiye’deki cemaat ve tarikatların devlet kadrolarındaki örgütlenme ağına dikkat çektiği haberi nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

BirGün muhabiri Mustafa Mert Bildircin’in 13 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan bir haberinde mahkeme, Bildircin’i "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Haberde, Türkiye’deki cemaat ve tarikatların devlet kadrolarındaki örgütlenme ağının ortaya konulduğunu belirten Bildircin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içerdiği iddia edilen haberde Erdoğan’ın ismi yalnızca, ‘AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan…’ cümlesinde geçiyor" dedi. 

Cemaat ve tarikatların yanı sıra iktidara yakın derneklerin de haberde yer aldığını ifade eden Bildircin, "TÜGVA’ya da ayrı bir parantez açılan haberde, vakfın eğitim alanında giderek artan ağırlığı anlatılıyor. Öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği faaliyetler sıralanıyor. Tamamen açık kaynaklardan derlenen bilgiler ile yazılan haber, hiçbir hakaret unsuru içermiyor" diye konuştu.

ÇGD’DEN AÇIKLAMA

Çağdaş Gazeteciler Derneği Ankara Şubesi de Mustafa Mert Bildircin’e verilen cezanın ardından basın özgürlüğüne vurgu yapan bir açıklama yayımladı.

Derneğin açıklamasında, Türkiye’de gazetecilere sunulan tek şeyin, "Cezalandırma politikaları” olduğu kaydedilerek, “Bu karanlığı gazetecilik mücadelemizle aşacağız" denildi.

Sonraki Haber