TRT spikeri Deniz Demir görevden alındı

TRT Haber spikeri Deniz Demir'in, ''Atatürk bizi ümmet olmaktan çıkardı'' sözlerinin ardından görevden alındığı iddia edildi.

TRT Haber spikerlerinden Deniz Demir, ana haber bülteninde okuduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı nedeniyle kimi çevrelerin hedefi oldu.

Demir, ana haberin sonunda okuduğu mesajında "Bugün Cumhuriyetimizin 99'uncu kuruluş yıldönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyet'i zihninde ve kalbinde yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran siz bu büyük millet, bu büyük devlet... Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın! 29 Ekim kutlu olsun! " ifadeleri kullandı.

"DİNE KARŞI GELİNDİ İDDİASI"

Demir'in bu mesajı okuduğu anlara ait görüntüler, sosyal medya kullanıcıları tarafından hızla paylaşılmaya başlandı. Okunan mesajda "dine karşı gelindiği" ve "ümmetin hedef alındığı" iddialarında bulunan söz konusu çevreler, TRT yönetimine tepki gösterip Demir'in görevden alınmasını istedi.

Haber7'de yer alan habere göre, Demir'le ilgili şikayetlerin ardından TRT yönetimi harekete geçti. 18 yıldır TRT çalışanı olan Demir'in bu görüntülerin ardından ekranlardan çekildiği belirtildi. Demir’in 18 yıllık TRT çalışanı bir memur olduğu öğrenildi.

DENİZ DEMİR KİMDİR?
Deniz Demir, hukuk fakültesi mezunudur. Yayın hayatına ilk olarak "Çocuk Saati" isimli programda seslendirme yaparak başlamıştır. TRT kariyerine ise TRT tarafından açılan sınava katılmış ve 36 bin kişi arasından 2. olarak TRT'de çalışmaya hak kazanmıştır. Demir; Mehpare Çelik, Sevim Canbaz, Erdoğan Arıkan,Rahmi Aygün ve Mustafa Çermikli ile beraber çalışmıştır.

2007 yılında Deniz Demir, RTÜK tarafından "En İyi Türkçe Konuşan Program Spikeri" ödülünü almaya hak kazanmıştır. 2013 yılında Beyaz Küre "Yılın Spikeri Ödülü"nü kazandı.

TRT Haber ekranlarındaki ana haber sunuculuğunun yanı sıra seslendirme ve dublaj çalışmalarına devam etmektedir.

Deniz Demir, 2011 yılında Hakkari'de 24 askerin şehit olmasının ardından şehitlerin ismini ana haber bülteninde sayarken duygularına hakim olamayıp gözyaşlarını tutamamış ve o görüntüler üzerinden yıllar geçse de unutulamamıştır. Hafızalarda yer edinen olayın ardından Deniz Demir, TRT'nin sembol isimlerinden biri haline gelmiştir.

Sonraki Haber