Kamu işçilerinin günlük yemek ücretine zam

Kamu kurumlarında çalışan işçilerin günlük yemek ücreti, 17 liradan 55 liraya yükseltildi.

Kamuda çalışan işçilerin 2021 yılında imzalanan ve 2 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesinde değişiklik yapıldı.

GÜNLÜK YEMEK ÜCRETİ 17 LİRADAN 55 LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 550 bin sürekli işçinin yemek parası yükseltildi.

Halen kurumlara göre değişen tutarlarda 17 lira 20 kuruş ve 20 lira 60 kuruş olarak ödenen günlük yemek ücreti, 10 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere net 55 lira oldu.

Karar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da katıldığı toplantıda alındı.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin olarak, Koop İş Sendikası’ndan şu açıklama yapıldı:

“04 Ekim 2022 tarihinde saat 16.30’da T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, , Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alemdar ile Kamu işverenlerini temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek bir araya geldi.

Toplantıda kamudaki işçilere yapılan günlük yemek yardımı tutarının 10 Ekim 2022 tarihinden geçerli olacak şekilde net 55,00 TL’ye yükseltilmesini hükme bağlayan protokol imzalandı. 

İmzalanan Protokolün kamu işyerlerindeki tüm çalışanlara ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyor ve bu düzenlemede emeği geçen başta T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin, Konfederasyonumuz Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alemdar ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek’e teşekkür ediyoruz.”

Ayrıca Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar,  sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“04 Ekim 2022 günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte yaptığımız toplantıda imzalanan protokolle kamudaki işçilere yapılan günlük yemek yardımı tutarı net 55,00 TL’ye yükseltildi.

Protokolün kamu işyerlerindeki tüm çalışanlara ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyor ve bu düzenlemede emeği geçen Sayın Bakanımıza ve TÜRK-İŞ’imizin Genel Başkanına Kamu işçileri adına teşekkür ediyorum.”

Sonraki Haber