Formula 1'de bir devrin sonu: Hamilton yuvadan uçtu!

Formula 1'de 7 kez şampiyon olan 39 yaşındaki Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, 2025'ten itibaren Ferrari takımında kariyerini sürdürecek.

Mercedes'in 39 yaşındaki Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Ferrari'ye transfer oldu. Mercedes ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan ve 2025 yılı için çıkış maddesi olan Hamilton, seneye Ferrari adına pistlerde yer alacak.

Bu sezon da Mercedes takımında mücadele edecek Büyük Britanyalı pilot hakkında Formula 1'den yapılan açıklamada, "Lewis Hamilton 2025'te Ferrari'ye katılacak." bilgisi verildi.

39 yaşındaki pilot, şampiyonluk hasreti 17 seneye çıkan Ferrari'de Charles Leclerc ile birlikte yarışacak.

Mercedes, dün akşam takımla yapmış olduğu toplantının ardından Hamilton'ın 2024 sezonu sonunda kendileriyle yollarını ayıracağını duyurdu. Bu gelişmeyle Hamilton, Mercedes-Benz ile 17, Mercedes F1 takımı ile 11 senelik bağlantısını sonlandırmış olacak.

Ferrari'nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada ise "Lewis Hamilton'ın 2025 yılında uzun süreli sözleşmeyle takımımıza katılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Ferrari takım patronu Frederic Vasseur, her ne kadar görüşmelere planlanandan daha geç başlamış olunsa da, sezon başlangıcına kadar sürücü konusunu çözmek istediklerini açıklamıştı.

2021'den beri yarış kazanamadı

2021'den bu yana hiç yarış kazanamayan Hamilton, 103 galibiyet rekoruna sahip.

Beş yıl önce Hamilton'a Ferrari için yarışmayı düşünüp düşünmediği sorulmuştu.

"Hayatımda bir değişiklik istediğime karar verdiğim bir nokta olursa, bu bir seçenek olabilir" demişti.

Yeni sezon başlıyor

Yeni 2024 F1 sezonu, 28 Şubat - 2 Mart tarihleri ​​arasında Bahreyn Grand Prix'si ile başlayacak.

Carlos Sainz ile yollar ayrılacak

Ferrari, Charles Leclerc'le yeni sözleşme imzalandığını duyurmuştu. Takımın diğer pilotu Carlos Sainz'la ise 2024 sezonunun ardından yollar ayrılacak.

Lewis Hamilton, 2025 sezonu itibariyle Carlos Sainz'ın yerine geçecek ve Charles Leclerc'le takım arkadaşı olacak.

Lewis Hamilton kimdir?

Lewis Hamilton 7 Ocak 1985 tarihinde Stevenage, Hertfordshire, İngiltere'de dünyaya geldi.

Dokuz yaşındayken Mercedes'in pilot yetiştirme eğitim programlarına kaydolarak eğitim almaya başlayan Hamilton, ilk yarışına 2007 senesinde Avustralya Grand Prix’si ile çıkmış, aynı sene Kanada Grand Prix’sinde ilk zaferini elde etmiştir.

Formula1 kariyerinin ilk dokuz yarışında kürsüye çıkmayı başaran McLaren Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, Bahreyn Grand Prix'sinde elde ettiği ikincilik sonrası, ilk dokuz yarışında da podyuma çıkarak tarihe geçmiştir.

Şu an yaşayan en iyi 25 pilottan biri olarak görülmektedir.

Sonraki Haber