Bayburt’un gururu Hakan Çalhanoğlu

İngiltere ile deplasmanda oynanan özel karşılaşmada attığı golle tarihe geçen Hakan Çalhanoğlu, memleketi Bayburt'un da gururu oldu.

İngilizler’e karşı daha önce 10 resmi maçta boy gösteren A Milli Takım, bu mücadelelerde yalnızca 2 beraberlik almış ve rakibine hiç gol atamamıştı. Euro 2016 öncesindeki hazırlık mücadelesinde İngiltere’ye giden A Milli Takım, İngiltere karşısındaki ilk özel maçta rakibine 2-1 kaybetmesine karşın oynadığı futbolla alkış almıştı. İngilizler’e karşı A Milli Takımlar düzeyinde ilk golümüzü atan Hakan Çalhanoğlu da, performansıyla yüzleri güldüren isimlerden birisi olurken, Çalhanoğlu’nun memleketi Bayburt’ta ise sevinç ve gurur hakimdi.

Almanya’da Bayer Leverkusen forması giyen, Fatih Terim’in de Milli Takım’daki değişmezlerinden olan Hakan Çalhanoğlu’nun golü, yurt genelinde de büyük yankı uyandırdı. Her fırsatta memleketi Bayburt’a giden ve burada aile büyükleriyle zaman geçirmeye özen gösteren Hakan Çalhanoğlu’na hemşehrileri büyük destek verdi. Özellikle sosyal medya üzerinden Hakan Çalhanoğlu ve milli takıma destek mesajları atan Bayburtlular’ın sayısı dakikalar içinde binlere ulaştı.

Milli forma altında şu ana kadar 17 karşılaşmaya çıkan genç futbolcu, bu mücadelelerde 6 kez fileleri sarsmayı başardı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri’nde Çek Cumhuriyeti deplasmanında ilk resmi golünü atan Çalhanoğlu, Lüksemburg, Bulgaristan, Avusturya ve İngiltere’yle oynanan dostluk maçlarında da fileleri sarsmayı başardı.

“TARİHE GEÇTİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

İngiltere maçı sonrasında takım olarak çok iyi futbol ortaya koyduklarını söyleyen genç futbolcu, “Attığım golle tarihe geçtiğim için çok mutluyum. Bu maçı kazanabilirdik. İlk 10 dakikada oyuna girmekte zorlandık ama sonrasında açıldık ve dengeyi sağladık. 10 Haziran’da Fransa’da başlayacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası için çok iyi çalışıyoruz. Bu karşılaşma çok önemli bir testti. İngiltere zorlu bir rakip, bildiğim kadarıyla elemelerde kendi grubunu yenilgisiz lider tamamladı. Ama biz de ne kadar güçlü bir takım olduğumuzu gösterdik” diye konuştu.

Türkiye’nin EURO2016 Fransa’da D Grubu’nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti gibi güçlü takımlarla mücadele edeceklerini de belirten Hakan Çalhanoğlu, 12 Haziran’da Hırvatistan ile oynayacakları maçı kastederek, “Avrupa Şampiyonası’nda ilk maçımızı kazanırsak iyi bir turnuva geçiririz. İlk maç çok önemli. Bunun için de Fatih hocamız gerekeni yapıyor. Uzun süredir kaybetmiyorduk. Bu maçta mağlup olduk ama olsun, önemli olan iyi bir hazırlık dönemi geçirmek” dedi.

Sonraki Haber