Şampiyonlar Ligi'nde yılın sürprizi !

Belçika ekibi Gent ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının 6. ve son  haftasında Belçika temsilcisi Gent, konuk ettiği  Rusya ekibi Zenit'i 2-1 yenerek  H Grubu'nda üst tura çıktı.
 
KAA Gent Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip,  18. dakikada Laurent Depoitre ile bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. 
 
Zenit, 65. dakikada Artem Dzyuba ile skoru eşitlemesine rağmen  mücadeleyi bırakmayan Gent, 78'de Danijel Milicevic ile bir kez daha fileleri  havalandırarak mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. 
 
Bu sonuçla 15 puanda kalan Zenit grubu lider tamamlarken, 10 puanlı  Gent ise ikinci olarak Şampiyonlar Ligi vizesi aldı. 
 
Çakır yönetti Chelsea turladı
Londra’daki Stamford Bridge’de Chelsea ile Porto’nun buluşmasında Cüneyt Çakır düdük çaldı.


Tarık Ongun ve Bahattin Duran’ın yardımcı hakemlik yaptığı maçta ev sahibi ekip rakibini 2-0 mağlup ederek istediği sonucu aldı ve G Grubu’nu lider bitirerek 2. tura yükseldi. 
 
Chelsea’nin gollerini 12. dakikada Marcano kendi kalesine ve 52’de Willian kaydetti. Çakır ve yardımcıları başarılı bir karşılaşma çıkardı. Bayer Leverkusen ise Barcelona ile 1-1 berabere kaldı. Konuk ekibin golünü Messi atarken, ev sahibinde Chicharito’nun attığı golün asistini Hakan Çalhanoğlu yaptı. Leverkusen Avrupa Ligi’ne gitti. 
 
Dinamo Kiev ikramı geri çevirmedi
 

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda son hafta maçında Dinamo Kiev ile Maccabi Tel Aviv karşı karşıya geldi.


Ev sahibi Dinamo Kiev rakibini 1-0 yendi ve Porto'nun Chelsea'ye mağlup olması ile grupta 2. sıraya yerleşerek tur atlamayı başardı.
 
Eski Fenerbahçeli futbolcu Sergiy Rebrov'un çalıştırdığı Dinamo Kiev'e 3 puanı getiren gol 16. dakikada Denys Garmash'tan geldi.
 
Alınan yenilgi sonrası Maccabi Tel Aviv, Şampiyonlar Ligi'ne 0 puanla veda etti.
 
Leverkusen büyük fırsatı tepti!
UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu son hafta mücadelesinde Barcelona, deplasmanda Bayer Leverkusen ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma Messi ve Chicharito'nun karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.


Bu sonucun ardından Barcelona puanını 14'e yükseltti ve grup lideri olarak adını bir üst tura yazdırdı. Bayer Leverkusen ise puanını 6 yaptı ve Roma'nın BATE'den puan alması nedeniyle Devler Ligi'ne veda etti. Leverkusen grubu 3. bitirip Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandı.
 
Bayern 2. yarıda açıldı!
Şampiyonlar Ligi F Grubu son hafta maçında Dinamo Zagreb ile Bayern Münih karşı karşıya geldi.


Maksimir Stadı'nda oynanan ve İsveçli hakem Martin Strömbergsson'un düdük çaldığı karşılaşma 2-0 Bayern üstünlüğüyle sonuçlandı.
 
İlk yarısı golsüz geçen maçta Bayern'e galibiyeti getiren goller 61 ve 64. dakikalarda Robert Lewandowski'den geldi.
 
Bu sonucun ardından Bayern Münih daha önce garantilediği üzere grubu 15 puanla lider tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıktı. Dinamo Zagreb ise 3 puanla son sırada kaldı.
 
Roma kazanamadı ama turladı!
UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu son hafta maçında Belarus'un BATE Borisov ekibi ile 0-0 berabere kalan İtalyan temsilcisi Roma, grup ikincisi olarak üst tura yükseldi.


Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma genelinde üstün olan Roma, girdiği birçok gol pozisyonundan  sonuç alamadı ve müsabaka 0-0 berabere tamamlandı. 
 
İtalyan ekibinde Salih Uçan, karşılaşmanın 83. dakikasında Falque'nin  yerine oyuna dahil oldu. 
 
Roma, grubu 5 puanla tamamladı. Grubun diğer maçında Bayer Leverkusen,  lider Barcelona ile 1-1 berabere kalınca, ikili averajda Bayer Leverkusen'in  önünde bulunan Roma, grup ikincisi olarak bir üst tura yükseldi. Alman ekibi  Bayer Leverkusen ise Avrupa'daki macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. 
 
Giroud'nun gecesi
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 6. ve son haftasında İngiltere temsilcisi Arsenal, konuk olduğu Yunanistan ekibi Olympiakos'u 3-0 yenerek F Grubu'nda üst tura adını yazdırdı.


Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan  Arsenal, 29. dakikada Olivier Giroud ile bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde  kapattı. 
 
İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren İngiliz temsilcisi, Giroud  ile 49'uncu dakikada farkı ikiye çıkardı. Fransız golcü, 67'de penaltıdan bir kez  daha fileleri havalandırarak "hat-trick" yaparken, takımının mücadeleden 3-0  galip ayrılmasını da sağladı. 
 
Bu sonuçla puanını 9'a çıkaran Arsenal, averaj farkıyla grupta 2'nci  sırayı alarak Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıktı. Aynı puandaki Olympiakos ise  UEFA Avrupa Ligi bileti aldı. 
 
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları şöyle:      
 
E Grubu:
Bayer Leverkusen (Almanya) - Barcelona (İspanya): 1-1
Roma (İtalya) - BATE (Belarus): 0-0
 
F Grubu:
Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Bayern Münih (Almanya): 0-2
Olympiakos (Yunanistan) - Arsenal (İngiltere): 0-3
 
G Grubu:
Dinamo Kiev (Ukrayna) - Maccabi Tel-Aviv (İsrail): 1-0
Chelsea (İngiltere) - Porto (Portekiz): 2-0
 
H Grubu: 
Valencia (İspanya) - Olympique Lyon (Fransa): 0-2
Gent (Belçika) - Zenit (Rusya): 2-1
 
PUAN DURUMLARI
 
E GRUBU
1.Barcelona 14
2.Roma 6
3.Leverkusen 6
4.BATE Borisov 6
 
F GRUBU
1.Bayern Münih 15
2.Arsenal 9
3.Olympiakos 9
4.DinamoZagreb 3
 
G GRUBU
1.Chelsea 13
2.Dinamo Kiev 11
3.Porto 10
4.Maccabi Tel Aviv 0
 
H GRUBU
1.Zenit 15
2.Gent 10
3.Valencia 6
4.Lyon 4

Sonraki Haber