Beşiktaşlıları çıldırtacak Aboubakar açıklaması

Sergen Yalçın'ın yardımcı antrenörü Murat Şahin, Beşiktaş'ın eski golcüsü Aboubakar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2020-21 sezonunda Beşiktaş 'ı hem Spor Toto Süper Lig'de hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştıran başarılı teknik adam Sergen Yalçın'ın yardımcısı Murat Şahin, tecrübeli teknik adam hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Atakan Kurt'un YouTube kanalına konuk olan 46 yaşındaki antrenör, çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

 "SERGEN HOCA A MİLLİ TAKIM'I TURNUVAYA GÖTÜRÜR"

A Milli Takım'da yerli teknik adamların görev alması gerektiğini belirten Murat Şahin, Sergen Yalçın'ın A Milli Takım'da çalışmayı istediğini açıklayarak "A Milli Takım'ın başında yerli teknik direktörün olması taraftarıyım. Milli Takım'da Türk bir teknik adam görev almalı. Sergen hoca ile sürekli konuşuyoruz. Sergen hoca her hoca gibi A Milli Takım'da çalışmak ister. Neden çalışmasın? Milli Takım'da görev alırsa A Milli Takımı turnuvaya götürür bu konuda iddialıyım. Sergen Yalçın'ı kendimden daha iyi tanıyorum. 'Sergen Yalçın çok rahattır diyorlar' nerden biliyorsun? Şampiyon olduğumuz Göztepe maçında tüm gün otelde Sergen Yalçın ile birbirimize bakarak odanın içinde olta attık." dedi.

"ABOUBAKAR BİLEREK OYNAMADI"

Beşiktaş'ın Sergen Yalçın döneminde şampiyonluğa ulaştığı 2020-21 sezonu hakkında açıklamalarda bulunan Murat Şahin, siyah-beyazlı ekibin Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar'ın o sezonun son haftalarında bilerek oynamadığını açıkladı.

Murat Şahin golcü futbolcu hakkında "Vincent Aboubakar oynamadığı sürece bize zarar verdi. Larin'de Aboubakar'ın sakatlığının aynısını yaşamıştı Larin oynadı. Aboubakar da oynamak istese oynayabilirdi. Murat Şahin olarak söylüyorum bence Aboubakar o süreçte bilerek oynamadı. Oynasaydı en az 4 hafta önce şampiyon olurduk. Ayrıca Aboubakar gitmeseydi geçen sezon çok farklı olurdu. Aboubakar bizim oynatmak istediğimiz oyun için önemli figürdü. Devam edebilirdi." açıklamasında bulundu.

"SERGEN YALÇIN'IN AÇIKLAMALARINI GÖRÜNCE ŞOKA GİRDİM"

2020-21 sezonunda Beşiktaş'ın 7-0 galibiyetiyle sonuçlanan Hatayspor karşılaşması hakkında da konuşan Murat Şahin, Sergen Yalçın'ın karşılaşma öncesindeki "Hatay hocasına bakıyorum, göreceğiz cumartesi günü ne olacağını" açıklamalarını görünce şaşkınlık yaşadığını belirterek "Sergen Yalçın N'Koudou ile çok uğraştı. Ancak o kadar çok sakatlık yaşadı ki beklenen faydayı veremedi. Sergen Yalçın'ın 'Göreceğiz ne olacağını' açıklamalarını görünce şoka girdim. Haberim yoktu. Açıklamaları soyunma odasında izledim. Hoca o hafta Larin ile özel olarak konuştu." dedi.​​​

"GENÇ OYUNCUYU KAYBETMEK KOLAY"

Son dönemde gösterdiği performans nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlar tarafından eleştirilen Ersin Destanoğlu hakkında da konuşan Murat Şahin, "Genç oyuncuyu kaybetmek kolay. Güvene ihtiyaçları var. Sergen hoca Ersin Destanoğlu'nu ilk oynattığı günlerde Ersin'e 'İstersen 50 gol ye sen oynayacaksın' demişti. Çocukların güvene ihtiyacı var. Sen ona bu güveni vereceksin ki oynamaya devam etsin." dedi.

Sonraki Haber