''Garantili iş sever'' Katar Dünya Kupası'nda paranın kokusunu aldı

2022 Dünya Kupası'nın sponsorlarından olan alkollü bir içecek firması, turnuvada alkollü içecek satışı yapılmasına şartlı izin aldı.

Katar’da, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası sponsorlarından olan bir bira firması; FIFA’nın, Katar hükümet yetkilileri ile uzun aylar boyunca yaptığı görüşmeler sonucunda stadyumlarda biraz içilmesine şartlı izin aldı.  

Bild’de yer alan habere göre; bira içilmesine onay veren Katarlı yetkililer, bu iznin hangi saatler arasında olacağı konusunda bir karar açıklamadı. Ancak turnuvada alkol satışına, büyük ihtimalle 16:00-22:00 saatleri arasında izin verileceği belirtiliyor.

21 YAŞ ALTINA YASAK

İslami kurallara göre yönetilen ve alkol tüketiminin yasak olduğu Katar’da, yalnızca otellerin bar ve restoranlarında içki satılabiliyor.

Alkol satış izni bulunan dükkanlar ise alkolü yalnızca 21 yaş üzeri olan ve Katar’da ikameti bulunan yabancılara satabiliyor. Bu yabancıların Katar'da ikameti olmayan arkadaşları veya akrabaları, bu dükkanlara giremiyor. 

Sonraki Haber