Medya devinden çalışanlarına TikTok yasağı

Sosyal medyanın en çok tartışılan platformu TikTok'a bir engelleme daha geldi. Yasak üstüne yasak gelen TikTok için BBC çalışanlarına "cihazlarınızdan silin" uyarısını gönderdi.

Batı ülkelerinin son dönemde Çin hükümetine veri sızdırıldığı iddiasıyla TikTok kullanımına getirdiği yasaklara bir medya devi daha katıldı. İngiltere merkezli medya kuruluşu BBC, personeline dağıttığı bir rehberde, "Gerekçeli bir iş nedeni olmadıkça TikTok'u şirkete ait kurumsal cihazına yüklemenizi önermiyoruz. TikTok'a ticari nedenlerle ihtiyacınız yoksa TikTok’u silmelisiniz” denildi.

Hamle, İngiliz hükümetinin, Çinli internet şirketi ByteDance'a ait olması nedeniyle Çin hükümeti tarafından hassas verilere erişilmesi korkusuyla uygulamayı devlet tarafından verilen telefonlarda yasaklamasının ardından geldi.

Hareketi açıklayan BBC, "Karar, dünya çapındaki hükümet yetkililerinin veri gizliliği ve güvenliği ile ilgili dile getirdiği endişelere dayanıyor. Kişisel telefonlarında TikTok bulunan ancak bu cihazları iş nedeniyle de kullanan çalışanlardan, birlikte çalıştığınız BBC bilgilerinin türünü tartışmak için kuruluşun bilgi güvenliği ekibiyle iletişime geçmelerini” istedi.

‘GÜVENLİĞİMİZİ CİDDİYE ALIYORUZ’

BBC’den bir sözcü yaptığı açıklamada, "BBC, sistemlerimizin, verilerimizin ve insanlarımızın emniyetini ve güvenliğini inanılmaz derecede ciddiye alıyor. TikTok dahil olmak üzere üçüncü taraf platformlardaki etkinliği sürekli olarak inceliyoruz ve incelemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber