Tek tek açıklandı! Bu telefonlarda büyük güvenlik açığı çıktı

Google, Samsung kullanıcılarını "cep telefonunuz bilgisayar korsanları tarafından rahatlıkla ele geçirilebilir" diyerek uyardı.

Teknoloji, hayatın her alanında kolaylıklar sağlasa da son derece önemli sorunları da beraberinde getiriyor. Bunların başında da kullanıcı güvenliği ve mahremiyet geliyor. Pek çok teknoloji devi zaman zaman bu konuda sorunlar yaşamaya devam ediyor. Son olarak Samsung da bu şirketler arasına katıldı.

Google’ın bildirdiğine göre; Samsung’un modemlerinde 18 güvenlik açığı bulundu ve bunlardan dördü, bilgisayar korsanlarının yalnızca telefon numarasıyla telefonu ele geçirmelerini sağıyor.

Google’ın güvenlik araştırmaları yapan ekibi Project Zero, Pixel 6, Pixel 7 gibi cihazlara ve Galaxy S22 ve A53’ün bazı modellerine güç sağlayan Samsung modemlerde son derece önemli sorunlar buldu. Ekibin yayınladığı blog gönderisine göre, çeşitli Exynos modemler, kullanıcının telefon numarası dışında herhangi bir şeye ihtiyaç duyulmadan telefonu uzaktan ele geçirilmesine neden oluyor.

RİSK ALTINDAKİ CİHAZLAR
Google, Pixels için mart güvenlik güncellemesinin sorunu düzeltmesi gerektiğini söylüyor. Araştırmacılar, aşağıdaki cihazların risk altında olabileceğine inandıklarını söylüyor:

Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 ve A04,
Vivo serisinden S16, S15, S6, X70, X60 ve X30,
Exynos W920 yonga setini kullanan giyilebilir cihazlar,
Exynos Auto T5123 yonga setini kullanan tüm araçlar

NE YAPMAK GEREKİR?

Google’ın alarm verdiği araçlardan birine sahip olunması halinde kullanıcıların kendilerini koruması için basit bir yöntem öneriliyor. Tehlikeyi ortaya çıkaran Project Zero ekibi, kullanıcılara cihazlarındaki Wi-Fi aramasını kapatmalarını tavsiye ediyor.

Project Zero ekibini endişelendiren bir diğer konu ise Samsung’un bu hata karşısında hâlâ bir yama yayınlamamış olması.

Sonraki Haber