Blazer ceketlerin kombin sırları

Blazer ceketlerin kombin sırları
Güncelleme:

Milimetric’in ustaları blazer ceketler hakkında bilinmeyenleri anlattı...

Blazer ceket hangi tür aksesuar ve pantolonlarla giyilmeli? Yine moda olan klasik blazer ceketler hakkında bilinmeyenleri, kişiye özel gömlek ve elbise dikiminin bir numarası Milimetric’in Kurucu Ortağı ve İmaj Danışmanı Kağan Gökalp anlattı. Pantalondan gömleğe, ayakkabıdan çoraba ve aksesuarla kadar blazer ceket kombinleri hakkındaki bilinmeyenleri paylaşan Gökalp, blazer ceketlerin doğru sonuç vermesi için mutlaka vücut yapısına uygun olarak tasarlanması gerektiğini vurguladı. Blazer ceketlerin en önemli özelliği, iyi bir kombin yakalandığı zaman, pek çok ortamda sahibine şıklık ve seçkinlik kazandırması. Aristokrat bir duruşun yanı sıra, farklı renkte pantolonlarla spor bir tarz da yakalanabilir onunla.

Biraz spor, biraz akademik, farklı pantolon, gömlek ve kravatla uyumlu giyilebilme rahatlığıyla, her daim moda bir giyecek: Blazer Ceketler… En önemli özelliği, iyi bir kombin yakalandığı zaman, pek çok ortamda sahibine şıklık ve seçkinlik kazandırması. Aristokrat bir duruşun yanı sıra, farklı renkte pantolonlarla spor bir tarz da yakalanabilir onunla. Bunlar bildiğimiz şeyler, peki ya blazer ceketler hakkında bilmediklerimiz?.. Kişiye özel terzilik hizmeti veren Milimetric Kurucu Ortağı ve İmaj Danışmanı Kağan Gökalp, blazer ceketlerin fazla bilinmeyen özelliklerini ve olmazsa olmazları anlattı.

Blazer ceket ve flanel pantolonların bu sezona damgasını vurduğunu belirten Gökalp, blazer ceketin Tom Ford’un ifadesiyle ‘düğünden cenazeye kadar giyebilecek bir emniyet giysisi’ olduğunu belirtiyor. Blazer ceketin hemen her tür pantolonla giyilebileceğine dikkat çeken Gökalp, dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun pantolonun bedene oturması olduğunun altını çiziyor. Blazer ceket kot pantolon ile kombinlendiğinde, kotun mutlaka dar kesim, dar paça olmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirten Gökalp, flanel türü yünlü bir kumaşla kombinlemeyi düşünenler için ise daha dökümlü bir kesim öneriyor. Gökalp, blazer ile pilili pantolona karşı, ama ille de pili olsun diyenlere tek piliyi öneriyor. Duble paçanın bu tip pantolonlarda fena durmadığını söyleyen işin uzmanı, “Yünlü pantolonlarda lacivert ve siyah blazer’a en yakışan renk fümedir” uyarısını da yapıyor. Gökalp, kombinde ne giyilirse giyilsin vücudun anatomisine uygun ölçülerde hazırlanan blazer ceketin her zaman daha şık olacağını belirtiyor.

Blazer ceketlerle gömlek seçimi
Lacivert blazer’a en yakışan rengin beyaz ve mavi olduğunu belirten Gökalp, “İki rengin kombinasyonundan tasarlanan gömlekler en şık olanlardır. Örneğin beyaz zemin üzerine mavi dikey çizgili gömlek ya da yaka ve manşetleri beyaz, düz mavi gömlek. Yine mavi beyaz pötikare gömleği rahatlıkla giyebilirsiniz” diyor. Gökalp, siyah blazer için gömlek rengi seçiminde seçeneklerin fazla olduğuna dikkat çekerek, gümüş, lila, beyaz, pembe ve tonlarının rahatlıkla tercih edebiliceğini belirtiyor.

Ayakkabı ve çorapta blazer kombinasyoları
Blazer ceketlerin spor bir şıklık kazandırdığını ifade eden Gökalp, “Kahverengi zemin üzerine lacivert blazer ceketinizin tonlarına sahip yatay çizgili çoraplar kıyafetinize hareket katar ve şık durur. Ayrıca bu sezon yatay çizgili çoraplar çok moda. Blazer ceketiniz kaşmirse, kaşmir ipek karışımlı çoraplar da giyebilirsiniz. Dışarıdan pek fark edilemese de kaşmirin o yumuşak dokunuşunu ayaklarınızda hissedersiniz” diyor.

Blazer’ınıza aksesuarlar
Gökalp, mavi beyaz pötikare gömleğe örgü düz lacivert kravatın; düz mavi veya beyaz gömleğe ise armalı lacivertli, yeşilli kravatın uygun duracağını belirtiyor. “Blazer’ın düğmeleri de en az kumaş kadar önemlidir. Ucuz görünümlü düğmeler blazer’ınızı mahvedebilir. Armalı düğmeler de düzler kadar iyi durur, ama düğmenin malzemesinin kaliteli olması şartıyla. Puantiyeli ve şal desenli kravat ve mendilleri de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ceketiniz yünse yün, kaşmirse kaşmir kravatlar takabilirsiniz. Kravat ve mendilde renk olarak blazer’ınıza uygun kontrast renkleri tercih edin” açıklamasında bulunuyor.

Kullandığı kaliteli malzemeleri ile kişiye özel ısmarlama gömlek ve takım elbise hazırlayan Milimetric, aynı zamanda şıklığına önem veren herkese fikir ve imaj danışmanlığı hizmeti veriyor. Milimetric hakkında daha fazla bilgi almak için www.milimetric.com adresi ziyaret edilebilir, 0212 224 78 50 numaralı telefon aranabilir.