''Ben tecavüz etmeliydim'' diyen adayın kızından şok itiraf !

''Ben tecavüz etmeliydim'' diyen adayın kızından şok itiraf !

Filipinler'de Cumhurbaşkanı adayı Duterte'nin tecavüz ile ilgili sözleri tartışılırken kızının itirafı şoke etti.

Filipinler'de Cumhurbaşkanı adayı Duterte'nin tecavüz edilip öldürülen bir kadınla ilgili söylediği sözlere yeni bir boyut eklendi. Duterte'nin kızı kendisinin de tecavüz mağduru olduğunu açıkladı.

Filipinler'de 1989 yılında tecavüz edilip öldürülen bir kadınla ilgili sözleri sebebiyle günlerdir eleştiri yağmuruna tutulan Cumhurbaşkanı adayı ve Davao City Belediye Başkanı Rodrigo Duterte'nin kızı yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Sputnik'in haberine göre Davao City’de 1989’da hapishanede çıkan isyanda mahkûmların önce tecavüz ettiği ardından da öldürdüğü Avusturalyalı Jacqueline Hamill’den bahsederken “Ama çok güzeldi. Belediye başkanına öncelik tanımalılardı…" demişti. Duterte’nin kızı ‘Inday’ Sara, kendisinin de tecavüz mağduru olduğunu açıkladı.

Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Şaka yapmıyorum. Ben de tecavüze uğradım. Ama yine de babama oy vereceğim” dedi. Utandığı için bu durumu daha önce ailesiyle paylaşmadığını söyleyen Sara, “Yalnızca benim de başıma geldiğini ve babamın tecavüz şakasından incinmediğimi söylüyorum. Ayrıntılara girmek istemiyorum. Utanç verici” ifadelerini kullandı.

BABASI BİLE İNANMADI

Duterte ise Sara’nın söylediklerine inanmadığını söyleyip kızını her şeyi abartıp ilgi çekmeye çalışan kişiler için kullanılabilen ‘drama kraliçesi’ olarak niteledi. Visayas Üniversitesi’ndeki bir forumda konuşan Duterte “Tecavüze uğramış olamaz. Yanındasilah taşıyor” dedi. Duterte, özel bir mesele olduğu için konuyla ilgili daha fazla yorum yapmaktan da kaçındı.

Etiketler tecavüz filipinler