'İran, Arap ülkelerinin güvenliğini sarsmak için Şiileri kullanıyor'

'İran, Arap ülkelerinin güvenliğini sarsmak için Şiileri kullanıyor'
Güncelleme:

Lübnanlı Şii din adamı Hüseyni, "İran rejimi, Arap ülkelerindeki Şiileri, bu ülkelerin güvenliğini sarsmak için kullanıyor" dedi.

Lübnan'daki Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri ve Şii din adamı Muhammed Ali el-Hüseyni, "İran rejiminin yayılmacı politikasını hayata geçirmek ve Arapülkelerindeki istikrarı sarsmak için Şii Arapları" kullandığını söyledi.

Hüseyni, yabancı bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İran'ın bazı Şii Arapları siyasi projesine alet ettiğini belirterek, "İran rejimi, Arap ülkelerindeki Şiileri, bu ülkelerin güvenliğini sarsmak için kullanıyor. Onlara, 'size ülkenizde zulmediliyor, birinci sınıf vatandaş değilsiniz ve sizin için asıl merci Velayet-i Fakih'tir (Ali Hamaney)' deniliyor. Bu, doğru değil. Çünkü biz Şii Araplar olarak kendi vatanımıza bağlıyız, Velayet-i Fakih'e hiçbir bağlılığımız yok." dedi.

"Ümmetin milli güvenliğini koruma sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz." diyen Hüseyni, "Güvenlik ve istikrara kavuşmak için sahtekar İran rejiminin peşinden giden herkesi bu yoldan geri döndürmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yemen, İran işgalinden kurtulacak"

Şii din adamı Hüseyni, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'deki operasyonlarına dair de açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan'ın Yemen'i kurtarmak istediğini savunan Hüseyni, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son operasyonlarla bunu gördük. İran'ın geri çekilmesi söz konusu oldu. İran bu yayılma politikası ve planlarıyla ilgili bin kere düşünmeye başladı. İran rejimi, İslam Devrimi'ni Irak, Suriye, Lübnan, Yemen ve diğer Arap ülkelerine ithal etti. Yemen'in, kendisinin başını çektiğini düşündüğü Mehdilik devriminin başlangıcı olacağını iddia ediyor. Buna aldananlarla o ülkelerdeki siyasi çatışmalara dini (Şiilik) boyut kazandırıyor. Yemen'deki krizin çözümü Yemen halkına bağlı. Yemen, yiğit halkının eliyle İran işgalinden kurtulacak ve oraya meşruiyet geri gelecek."

AA