2 NATO askeri öldürüldü !

2 NATO askeri öldürüldü !

Afganistan'da 2 NATO askeri, Afgan üniformalı kişiler tarafından ateş açılarak öldürüldü.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde bulunan bir Afgan askeri üssünde, Afgan ordusuna eğitim ve danışmanlık görevinde bulunan iki NATO Askeri, Afgan askeri üniformalı 2 kişinin açtığı ateş sonucu öldürüldü. Çıkan çatışmada saldırıyı gerçekleştiren 2 kişinin de öldürüldüğü kaydedildi.

Olay, ülkenin güneyinde Kandahar vilayetinde bulunan ve Afgan Ordusuna Eğitim ve Danışmanlık yapan NATO kuvvetlerinin görev yaptığı Afgan askeri üssünde gerçekleşti.

NATO Afganistan Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan açıklamada, üste görevli 2 danışman NATO askerinin, Afgan askeri üniformsı giyen 2 kişi tarafından açılan ateş sonucu öldüğü, çıkan çatışmada ise ateş açanlarında öldürüldüğü belirtilerek soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin eğitim gören askerler mi, yoksa üniforma giyerek üsse sızan militanlar mı olduğu henüz bilinmiyor.

Yerel ajansların geçtiği haberde ölen askerlerin Romanya asıllı olduğu ifade edildi.

NATO birlikleri 2014 yılı sonunda Afganistan'dan çekildi, ancak "Kararlı Destek Misyonu" kapsamında eğitim ve danışmanlık hizmetleri için aralarında Türkiye'nnde bulunduğu ülkelerinden askerler bu çerçevede göreve devam ediyor.