''6 tane Türk SİHA'sıyla bir ordu yok edildi''

''6 tane Türk SİHA'sıyla bir ordu yok edildi''
Güncelleme:

Türk SİHA'larının Dağlık Karabağ'daki başarısını kaleme alan Le Monde, '6 tane Bayraktar ile Ermenistan ordusunu mahvettiler. Suriye ve Libya'da olduğu gibi Karabağ'da da Rus sistemleri çaresiz kaldı. SİHA'lar gelecekte savaşların nasıl olacağını gösteriyor. Avrupa ders almalı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği İHA ve SİHA'lar dünya basınında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Fransız Liberation, SİHA'ların Türkiye'nin yeni ulusal kahramanları olduğunu belirten bir habere imza atarken, İtalyan gazetesi La Repubblica ise, Türk SİHA'larını övdüğü haberinde, Selçuk Bayraktar ve İsmail Demir'in Türk havacılık sanayiine kattıklarına değinmişti. Haberde, Erdoğan'ın fotoğrafını kullanan La Repubblica, "SİHA'ların Efendisi" manşetini atmıştı.

"6 SİHA İLE KOCA ORDUYU YOK ETTİLER"

Haber 7'nin aktardığı habere göre; Türk SİHA'larının başarısı Fransız basınında konuşulmaya devam ediliyor.

 Fransız gazetesi Le Monde'de çıkan bir haberde, Türk SİHA'larının dünya savaş tarihini nasıl değiştirdiği kaleme alındı. SİHA'ların Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da gösterdiği başarıdan bahsedildi.

Haberde, "6 tane Bayraktar ile Ermenistan ordusunu mahvettiler. Suriye ve Libya'da olduğu gibi Karabağ'da da Rus sistemleri çaresiz kaldı. SİHA'lar gelecekte savaşların nasıl olacağını gösteriyor. Avrupa ders almalı" ifadelerine yer verildi.