60 saat sonra mucize

60 saat sonra mucize
Güncelleme:

60 saatten fazla toprağın altından kalan afetzede Çinlilere umut verdi.

Çin’in Şenzen kentinde ülkenin en büyük heyelan felaketinin ardından 60 saatten fazla bir süre sonra toprağın altından canlı çıkarılan afetzede umut kaynağı oldu.

19 yaşındaki Tian Zeming, Pazar günü yaşanan toprak kaymasının ardından sivil savunma ekiplerinin tonlarca çamur altında zamana karşı yaptığı aramalarda 60 saatten fazla bir süre sonra sağ kurtarıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan genç adamın bacaklarının kırıldığı açıklandı.

Bilinci açık olan Tian’ın görevlilere yakınlarında bir kişinin daha sağ olduğunu söylediği aktarıldı. Fakat ekipler aynı bölgede yapılan aramalarda başka yaralı bulamadı.

Hong Kong’a komşu sanayi bölgesi Şenzen’de inşaatlardan çıkarılan kumun yanlış şekilde istiflenmesi nedeniyle meydana gelen heyelan 6 futbol sahası büyüklüğünde alandaki 33 binayı yutmuştu. Devam eden yağış nedeniyle yumuşak kalan zemin çalışmaları aksatmıştı.

Çin hükümeti olayın ardından 85 kişinin kayıp olduğunu açıklamıştı. Zamanla sayı 70’e indirildi.

Çin’de hızlı sanayileşme nedeniyle yaşanan felaketler arasında bu heyelan dört ayda ikinciydi. Ağustos’ta kimyasal bir tesiste meydana gelen patlamada 160 kişi ölmüştü.

Etiketler çin heyelan afetzede