AB'nin B planı yalan çıktı !

AB'nin B planı yalan çıktı !
Güncelleme:

AB'nin mülteci anlaşmasının hükümsüz kalması durumunda hazırlanan B planının yalan olduğu ortaya çıktı.

Almanya İçişleri Bakanlığı,Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının hükümsüz kalması ihtimaline karşı AB'nin 'alternatif' aradığına dair haberi yalanladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı, mülteci politikasında Türkiye ile başlatılan işbirliğine güvenildiğini duyurdu.

Fransız Haber Ajansı'nın (AFP) basında çıkan bir haberle ilgili olarak görüşüne başvurduğu İçişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü, Türkiye ile AB arasındaki geri kabul anlaşmasına alternatif arandığına dair haberlerin asılsız olduğunu ve‘anlaşmanın öngörüldüğü gibi uygulanacağından kuşku duymak için herhangi bir neden bulunmadığını', söyledi.

Bakanlık sözcüsü, “Almanya hükümeti de yükümlülüklerini yerine getirmek için elinden geleni yapıyor. Bu bakımdan alternatif çözüm düşünmeye gerek kalmıyor” dedi.

Bild gazetesinin bir haberinde, Türkiye ile imzalanan anlaşmanın hükümsüz kalma ihtimali karşısında AB liderlerinin alternatif çözümler üzerinde durdukları, belirtilmekteydi.

AB Komisyonu AFP'ye basında çıkan haberlerin Komisyon tarafından yorumlanmayacağını bildirdi. Komisyon sözcüsü AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in ‘Türk hükümetiyle görüştük, Türk hükümeti söz verdi, bundan böyle de Türk hükümetiyle işbirliği yapacağız'şeklindeki açıklamasına atıfta bulundu.