ABD açık açık Suudi Prensi suçladı

ABD açık açık Suudi Prensi suçladı
Güncelleme:

ABD BM Daimi Temsilcisi Haley, Cemal Kaşık cinayeti için Suudi Prens Muhammed bin Selman'ı suçladı.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, "Kaşıkçı cinayetininin sorumlusu Suudi yönetimi ve yönetimin başı Muhammed bin Selman'dır." dedi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley: "(Kaşıkçı cinayetininin sorumlusu) Suudi yönetimi ve yönetimin başı Muhammed bin Selman'dır. Cezasız kalmamalılar." ifadelerini kullandı.

Yıl sonunda görevinden ayrılacak olan ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, NBC  televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetini değerlendiren Nikki Haley, Veliaht  Prens Selman'ı cinayetin arkasında olmakla suçladı.

Haley, ''(Kaşıkçı cinayetininin sorumlusu) Suudi yönetimi ve yönetimin  başı Muhammed bin Selman'dır. Cezasız kalmamalılar" dedi.

Nikki Haley, ''Suudilerle ciddi bir konuşma yapmamız lazım. Onlara buna göz yummayacağımızı ve bir daha bunun olmaması gerektiğini söylememiz lazım'' ifadesini de kullandı.

''SUUDİLER İRAN İLE MÜCADELEMİZDE ORTAĞIMIZ OLDULAR”

Bundan sonra iki yönetimin ne yapacağını konuşması gerektiğini  belirten Haley, ''Suudiler İran ile mücadelemizde ortağımız oldu ve bu çok  önemli'' diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in  Muhammed bin Selman ile olan yakın ilişkisi sorulan Nikki Haley, ''Bu söylentiler  hep dolaşıyor. Birçok ülkeyle ilişkimiz var ve amacımız bu ilişkileri daha da  iyiye götürmek ama bu tarz şeyler olduğunda ise bir geri adım atıp,  ilkelerimizden asla taviz vermememiz gerek.'' değerlendirmesinde bulundu.

AA