ABD, İran'a karşı zafer ilan etti

ABD, İran'a karşı zafer ilan etti
Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran ile varılan 2 haftalık ateşkesin ardından düzenlediği basın toplantısında İran'ın savunma sanayisinin yerle bir edildiğini ve hava sahasında mutlak kontrol sağladıklarını belirtti.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, İran ile 40 gün süren savaşın ardından uzlaşılan iki haftalık ateşkese ilişkin konuştu. ABD’nin tarihi bir zafer elde ettiğini söyleyen Hegseth, “İran ateşkes için yalvardı. Başkan Trump, İran'ın bütün ekonomisini dakikalar içinde yok edecek güce sahipti ancak merhamet göstermeyi tercih etti. İran'ın hava kuvvetleri yok edildi. İran'ın artık bir hava savunması, herhangi kapsamlı bir hava savunma sistemi kalmadı. Hava sahası bizim kontrolümüzde. İran'ın füze programı işlevsel olarak yok oldu. ABD, salı gecesi 800 hava saldırısı düzenledi ve İran'ın savuna sanayi üssünü imha etti. İran'ın fabrikaları yerle bir oldu. Artık gerçek barış için bir şansımız var. Pentagon görevini tamamladı. İran'ın yeni rejimi ABD ile farklı bir iletişimde olacak. İran zenginleştirilmiş uranyumu bize verecek ya da biz alacağız” ifadelerini kullandı.

'KİMSE TRUMP'TAN DAHA İYİ BARIŞ ANLAŞMASI YAPAMAZ'

Hegseth, İran’ın 47 yıldır tehdit oluşturduğunu belirterek, “Artık sorun değiller. Trump tarih yazdı. İran bizim şartlarımızı kabul etmeseydi. Sıradaki hedefimiz köprüleri, enerji tesisleri olacaktı ve bunları yeniden inşa etmeleri çok zor olacaktı. İran'ın, dini lideri öldü. Askeri komutan liderleri ve diğer komutanları öldü. İstihbarat şefleri öldü. Devrim Muhafızları'ndaki kritik isimler öldü. Zamanları tükeniyordu ve anlaşma yaptılar” açıklamasında bulundu.

İran asla nükleer silaha ulaşmaması gerektiğini kaydeden Hegseth, gerekirse operasyona tekrar başlayacaklarını aktardı. Bakan Hegseht, İran’ın sahip olduğu tüm nükleer materyalin yok edileceğini vurgulayarak, “Uydular aracılığıyla gözlenecek. Destansı Öfke Operasyonu 6 haftadan kısa bir süre içinde son derece yıkıcı bir güçle tamamlandı. ABD'yi basit bir şekilde yaralayabileceklerini düşündüler ancak biz onlar ile ilgilendik. Pilotlarımızı tutamadılar. İran'ın topraklarının tam ortasına gidip askerlerimizi kurtardık. Hiç kaybımız olmadı. Şu anda gerçek barış için masaya oturmaya hazırlanıyoruz. İran'ın verdiği bütün sözleri tuttuğunu görmek istiyoruz. Kimse Trump'tan daha iyi barış anlaşması yapamaz. Sözüm ona dostlarımız, bize yardım etmeyenler not alsın. Binlerce saldırı gerçekleştirdik. Mucizevi bir biçimde korunduğumuzu hissettik” diye konuştu.

DHA

Etiketler abd İran savaş
Yeni imajıyla ''boşanmak yaramış'' dedirten güzel şarkıcıdan estetik itirafı Yeni imajıyla ''boşanmak yaramış'' dedirten güzel şarkıcıdan estetik itirafı Yandaş medya ''kral çıplak'' dedi! İktidara yakın medya Mehmet Şimşek'in ipini çekti! Yandaş medya ''kral çıplak'' dedi! İktidara yakın medya Mehmet Şimşek'in ipini çekti! Komşuların ''halı silkeleme'' kavgası dehşetle bitti! Komşuların ''halı silkeleme'' kavgası dehşetle bitti! Survivor'da Murat Arkın, Bayhan, Engincan ve Can Berkay düellosunda elenen isim belli oldu Survivor'da Murat Arkın, Bayhan, Engincan ve Can Berkay düellosunda elenen isim belli oldu Trendyol 1. Lig futbolcusu bir takımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet etti: ''Kayırıyorlar!'' Trendyol 1. Lig futbolcusu bir takımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet etti: ''Kayırıyorlar!'' Çalışanlara müjde: Sadece 3,5 gün izinle 39 günde 20 gün tatil fırsatı! Çalışanlara müjde: Sadece 3,5 gün izinle 39 günde 20 gün tatil fırsatı! İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Yatırımcıları 'büyük reset geliyor' deyip 'yasal soygun' için uyardı İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Yatırımcıları 'büyük reset geliyor' deyip 'yasal soygun' için uyardı Tam 16 kilo verip bambaşka bir görüntüye kavuşan ünlü oyuncu sırrını ilk kez açıkladı! Tam 16 kilo verip bambaşka bir görüntüye kavuşan ünlü oyuncu sırrını ilk kez açıkladı! TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay sessiz sedasız görevinden ayrıldı TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay sessiz sedasız görevinden ayrıldı Meteoroloji'den yeniden kuvvetli yağış alarmı: Bahara kış molası geldi, sağanaklar kapıda! Meteoroloji'den yeniden kuvvetli yağış alarmı: Bahara kış molası geldi, sağanaklar kapıda!
Uzak Şehir'in akibeti belli oldu... İzleyiciden ''final yapın bitsin'' resti Uzak Şehir'in akibeti belli oldu... İzleyiciden ''final yapın bitsin'' resti ABD'den AK Partili ismin vize başvurusuna ''Türkiye'ye geri dönmezsin'' reddi! ABD'den AK Partili ismin vize başvurusuna ''Türkiye'ye geri dönmezsin'' reddi! Sosyal medyanın canlı yayıncı polisi yakalandı! Sosyal medyanın canlı yayıncı polisi yakalandı! Hastanede tedavisi süren İbrahim Tatlıses'in son hali dikkat çekti Hastanede tedavisi süren İbrahim Tatlıses'in son hali dikkat çekti CHP'li bir belediye başkanı için daha soruşturma talebi! CHP'li bir belediye başkanı için daha soruşturma talebi! SUV tutkunlarının merakla beklediği yüzde 100 elektrikli, 4x4 SUV Türkiye'de! SUV tutkunlarının merakla beklediği yüzde 100 elektrikli, 4x4 SUV Türkiye'de! Yüzde 100 elektrikli yeni Volkswagen Polo ortaya çıktı; işte karşınızda 630 km menziliyle ID.3 Neo.. Yüzde 100 elektrikli yeni Volkswagen Polo ortaya çıktı; işte karşınızda 630 km menziliyle ID.3 Neo.. Doğa tutkunu gencin kurduğu foto kapanlar Marmara Bölgesi'nin gizemli canlılarını ortaya çıkardı Doğa tutkunu gencin kurduğu foto kapanlar Marmara Bölgesi'nin gizemli canlılarını ortaya çıkardı Türkiye'de ikinci el otomobilde 2026''nın en çok satan modelleri belli oldu! Türkiye'de ikinci el otomobilde 2026''nın en çok satan modelleri belli oldu! Belediyede korkunç cinayet! Belediye Başkanının akrabası öldürüldü Belediyede korkunç cinayet! Belediye Başkanının akrabası öldürüldü