ABD ''Suriye şartını'' açıkladı

ABD ''Suriye şartını'' açıkladı
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Suriye’de siyasi bir çözüm olmadan Esad ile normalleşmeye niyetlerinin olmadığını açıkladı.

Bazı Arap ülkelerinin Suriye ile ilişkilerde normalleşme adımları atmasının ardından ABD’nin nasıl bir tutum alacağı merak edilirken, ülkenin Dışişleri Bakanı Antony Blinken konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed Al Nahyan ile iki ülke arasındaki normalleşme anlaşmasının yıl dönümünde Washington'da bir araya gelen Blinken, “Suriye'de siyasi çözüm olmadan Esad ile normalleşmeye niyetimiz yok” dedi.

Blinken, Joe Biden yönetiminin Suriye’deki temel amacının, ‘yardıma muhtaç insanlara insani yardım yetiştirmek’ ve ‘mümkün ölçüde çatışmaların azaltılmasını sağlamak’ olduğunu iddia etti.

Toplantının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı. İsrailli mevkidaşıyla görüşmesinde İbrahim anlaşmalarının 1. yılının ardından bölge barışını ele alan Blinken, ABD'nin iki devletli çözümü desteklediğini ve 'İsraillilerin olduğu kadar Filistinlilerin hayatlarını da iyileştirecek somut adımları desteklediklerini' savundu. Blinken, ABD'nin İsrail'e olan güçlü desteğinin de altını çizdi.