ABD: ''Suriye’deki üssümüz vuruldu''

ABD: ''Suriye’deki üssümüz vuruldu''
Güncelleme:

ABD, dün akşam Suriye’nin kuzeyindeki El Şedadi üssüne füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, iki roketin dün akşam ABD'nin Suriye’nin kuzeyindeki El Şedadi üssüne isabet ettiği belirtildi. Olayda yaralanan olmadığı ve maddi hasar oluşmadığı bildirildi.

Açıklamada, omurgasını terör örgütü PKK/YPG'nin oluşturduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin bölgede patlamamış bir roket daha bulduğu kaydedildi. Bu tür saldırıların bölgede istikrarı ve koalisyon güçleriyle sivillerin güvenliğini tehdit ettiği belirtilen açıklamada, roketlerin kim tarafından ateşlendiği konusundan bir bilgi verilmedi.

Saldırının DEAŞ ya da farklı bir örgüt tarafından düzenlenmiş olabileceği de belirtiliyor. Bölgedeki ABD üsleri son dönemde İran yanlısı milislerin de saldırılarına hedef olmuştu.

Suriye'de omurgasını terör örgütü PKK/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile işbirliği yapan ABD, daha önce Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonuna karşı çıkmıştı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin PKK/YPG terör örgütüne yönelik Pençe-Kılıç Harekatı'nın ABD askeri personelinin güvenliğini doğrudan tehdit ettiği ve DEAŞ'la yıllardır süren savaşta tansiyonu artırdığı bildirilmişti.