ABD tarihinde bir ilk

ABD tarihinde bir ilk
Güncelleme:

Hillary Clinton resmen başkan adaylığını ilan etti

ABD’de başkanlık yarışında Demokrat Parti’nin aday adaylarından Hillary Clinton, partisinden başkan adaylığını ilan etti.

Clinton, ABD tarihinde, Beyaz Saray yarışında bir partinin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçtiğini belirterek 6 eyalette yapılan önseçimlerin sonuçlarını beklemeden taraftarlarının karşısına çıktı.

Brooklyn’da coşkulu kalabalığa hitap eden Clinton, dakikalarca alkışlandı.

Hillary Clinton, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizlere çok teşekkür ediyorum, sayenizde bir dönüm noktasına ulaştık. Ulusumuzun tarihinde ilk defa olmak üzere bir kadın olarak ABD başkanlığı için yarışacağım. Bir yanlış anlaşılma olmasın, Sayın Senatör Sanders ve ekibi ile gelirlerin arttırılması, eşitsizliğin azaltılması, sosyoekonomik durumun yükseltilmesi gibi konulardaki münazaralarımız, Demokrat Parti ve Amerika için çok iyi olmuştur” Eski First Lady’nin başkan adaylığını ilan ettiği gün, kızı ve ve eşi de Clinton’ı yalnız bırakmadı.

Bu arada Hillary Clinton, son yapılan önseçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, South Dakota, New Mexico ve New Jersey’da rakibi Sanders’i geride bırakırken California’dan henüz sonuçlar gelmiş değil.