ABD vururken Rusya savunma sistemini bilerek mi kapattı ?

Güncelleme:

ABD'nin Akdeniz'deki gemilerinden sabaha karşı fırlatılan füzeleri kısa sürede Suriye'deki hedeflerine ulaştı. Peki ama Rusya'nın Suriye'de konuşlandırdığı dillere destan hava savunma sistemi bu sırada ne yaptı ?

Rusya, Suriye'nin en büyük destekçilerinden biri olarak biliniyor. İran ile birlikte Suriye'ye hem asker hem de çeşitli savunma sistemleri yolladığı da artık aşikar. 

Özellikle Rusya hava saldırılarına karşı ünlü S 400 füze savunma sisteminin en yeni modelini Suriye'deki üslerine konuşlandırdığını duyurmuş ve adete dünyaya gözdağı vermişti.

ABD'nin Akdeniz'de bulunan gemilerinden 59 adet Tomahawk füzesi fırlatıldı. Mesafe yakın olduğu için dakikalarla ifade edilen sürede füzeler hedeflerine ulaştı. Ancak mesafe kısa, füzeler hızlı olmasına rağmen normal şartlar altında Rusya'ya ait savunma sistemlerinin uyarı vermesi gerekiyordu. Hatta ve hatta savunma pozisyonuna geçmesi ve Amerikan füzelerini havada karşılaması bekleniyordu.

Ancak bölgeden gelen ilk bilgilere göre Rus savunam sistemi uyarı vermedi. 

ETKİSİZ Mİ YOKSA KAPATILDI MI ? 

Rusya'nın Suriye'de bilinen 4 büyük üssü bulunuyor. Mobil istasyonlar da eklendiğinde sayı daha artıyor.

Peki ama Tomahawk füzeleri Suriye hava üssünü döverken Rusya ne yaptı ?

Bu sorunun cevabı merak ediliyor. Zira bir iddiaya göre Rusların ünlü hava savunam sistemi

etkisiz kaldı. Bir başka iddiaya göre ise Rus askerler sistemi kapattı ve bekledi.

Şayet Rusya sistemi kapattıysa bunun bir anlamı olabilir: Putin, Esed'e desteğini çekti. 

Operasyon sıcak olduğu için henüz bu konuya pek değinilmedi. Ancak önümüzdeki günlerin en çok tartışılacak konularında birinin de bu olması bekleniyor. 

Seçiniz...