ABD Hava Kuvvetleri Komutanı İncirlik'te

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı İncirlik'te
Güncelleme:

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Goldfein, İncirlik'e yerinde incelemek için geldi.

İncirlik'te konuşlu 39. Kanat Komutanlığını ziyaret eden ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Goldfein'ın, Suriye'de yürütülen 'Doğal Kararlılık' operasyonlarını yerinde incelemek için geldiği bildirildi

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David L. Goldfein, Adana İncirlik'te konuşlu ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığını ziyaret etti.Üssün resmi internet sitesinde, Goldfein'ın,Suriye'de DAEŞ'e karşı yürütülen "Doğal Kararlılık" operasyonlarını yerinde incelemek ve operasyona katılan müttefiklerle bir araya gelmek için üsse geldiği belirtildi.

İnternet sitesinde, ziyarette yaptığı konuşmasına da yer verilen General Goldfein, hava üstünlüğünün oksijene benzediğini belirterek, "Eğer bu üstünlüğe sahipseniz, elinizde olup olmadığını bir daha düşünmezsiniz. Ama eğer bu üstünlüğe sahip değilseniz tek düşündüğünüz şey bu olur." ifadesini kullandı.

David L. Goldfein, komutan olarak hava kuvvetlerinin yüzleştiği zorlukların farkında olduğunu dile getirerek, "ABD Hava Kuvvetlerinin bugünü ve yarını, fırsatlar ve zorluklar olarak önümüze çıkan bir bütünün 2 eşit parçası gibi ayrılmazdır. Zorluklarla yüzleştiğimizde işimiz gerçekten zor olacak. Ancak önümüzdeki 10 yılın negatif gidişatını tersine çevirecek ideal fırsatlara sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Hava Kuvvetleri olarak ilk düşündükleri şeyin filoların geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Goldfein, şöyle devam etti:

"Geçmiş 15 yıllık sürece baktığımızda personel azalıyor, görev, sorumluluklar ve güvenlik ihtiyaçları artıyor. Bu ortamda bizim önceliğimiz, 21'inci yüzyılın filosunun neye benziyor olmasıdır. Filoların yeniden canlandırılması için personel ve kaynakların sınırsız olduğunu beklemek yanlış. Bunun yerine yapılacak iç düzenlemelerle filoların tekrar olması gereken seviyeye getirilmesi gerekir."General Goldfein, ABD'nin düşmanlarından daha iyi başardığı şeylerden birinin de Türkiye örneğindeki gibi dost ve müttefikleriyle koalisyon kurmak olduğunu da kaydetti.

AA DHA