ABD Kaşıkçı için ayağa kalktı !

ABD Kaşıkçı için ayağa kalktı !
Güncelleme:

Ortalıktan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için ABD Senatosu harekete geçti.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı için ABD Senatosu da harekete geçti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya mektup gönderen 23 Amerikalı Senatör, Amerikan hükümetinin Suudi Arabistan'a karşı takındığı tavrın yetersiz olduğunu, bu ülkenin daha sert eleştirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Mektupta, Suudi Arabistan’ın bundan önce de rejim muhaliflerine yönelik benzer eylemlere girdiği kaydedilerek, “Suudi Hükümeti Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasıyla ilgisinin bulunduğuna ilişkin haberleri yalanlasa da, ülke içinde muhaliflere karşı takındığı tavır bunun aksini göstermektedir” denildi.

Suudiler’in ülkedeki rejim muhalifi aktivist Raif Badawi ve Waleed Al-Khair’i hapsetmelerinin örnek gösterildiği mektupta, tüm dünyada gazetecilere yönelik sert önlemlere de dikkat çekildi.

ABD Kaşıkçı için ayağa kalktı ! - Resim : 1

Pompeo’ya verilen mektubun giriş bölümü.

ABD Başkanı Donald Trump’ın kendi ülkesinde basına karşı tutumunun da, dünyadaki otoriter liderlere gazetecilere karşı eyleme geçme cesareti verdiğinin ifade edildiği mektupta, “Amerika etik temelini sağlam tutup, tüm dünyada kişisel özgürlükleri korumak için çaba harcamaya devam etmelidir. “Eğer ABD tarafından bu tip olaylara çok daha güçlü tepki verilmezse, bu trend devam edecektir” denildi.

ABD Kaşıkçı için ayağa kalktı ! - Resim : 2

Sözcü