ABD'de keskin nişancı dehşeti !

ABD'de keskin nişancı dehşeti !
Güncelleme:

ABD'de iki siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesi tüm ülkeyi karıştırdı.

ABD'de polis şiddetinin protesto edildiği kentte iki keskin nişancı güvenlik güçlerine kurşun yağdırdı. Saldırıda 5 polis öldü, 6 polis yaralandı

ABD’de, önce Louisiana eyaletinde sonra da Minnesota’da polisin iki siyahi vatandaşı öldürmesine karşı, Dallas Belo Garden Park’ta yapılan protesto gösterisi 5 polisin ölümü, 6 polisin de yaralanması ile son buldu. Protesto gösterisinde polislerin üzerine açılan ateş 5 polis öldü, 6 polis de yaralandı. Saldırının 11 polisi hedef aldığı belirtiliyor.

Yaralılardan bir kişinin sivil olduğu belirtilirken, bazı yaralıların da hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Olayla ilgili bir silahlı, kadın üç kişi göz altına alındı. Alton Sterling ve Philando Castile polis tarafından öldürülmesi üzerine Texas eyaletine bağlı Dallas kentinde düzenlenen protesto gösterilerinin bitimine doğru gerçekleşen silahlı saldırı sonrası üç kişi gözaltına alındı.

Dallas Polis Şefi David, polislerle çatışmayı sürdürmekte olan ve çevreye bomba düzenekleri kurduğunu söyleyen dördüncü kişi ile polisler arasında pazarlığın sürmekte olduğunu belirtti. Bölgeye bomba imha ekipleri sevk edildi, olayın yaşandığı yer ise güvelik çemberine alındı 
 
PATLAMA SESİ DUYULDU İDDİASI! 
 
Az önce bölgede bulunan görgü tanıkları çok şiddetli patlama sesi geldiğini iddia ettiler. Patlamanın detaylarına henüz ulaşılamadı.
 
Polis, çatışma yaşanan alanın yakınlarındaki El Centro kolejinde okuyan veeğitim veren öğrenci ve öğretmenlerin dışarı çıkmamasını istedi. Federal Havacılık İdaresi (FAA) Dallas'ta çatışma yaşanan kısmın üzerinde uçuş yasağı getirildiğini açıkladı.
 
Görgü tanıkları, keskin nişancıların kalabalığın dağılmaya başladığı anda tetiği çektiğini aktarıyor.

David Brown, bazı polislerin arkalarından vurulduğunu belirtip "Şüphelilerin kendilerini polisleri üçgene alacak şekilde konumlandırdıklarına inanıyoruz. Yaralayıp öldürebildikleri kadar çok emniyet yetkilisini öldürmeyi planlamışlar" diye konuştu.
 
Gösterileri düzenleyenlerden Jeff Hood, yerel Dallas Morning News gazetesine polise ateş açıldığını gördüğünü ifade etti.

Hood, yürüyüşte göstericilerin önünde olduğunu, yanında da bir polis memurunun bulunduğunu söyledi ve "Altı, sekiz el ateşe benzeyen sesler duydum" dedi.
 
Hood, "İnsanların dağıldığını gördüm, yanımdaki polis ateş açılan yere doğru koştu. Sesin geldiği yerden kaçıp insanları sokaklardan uzaklaştırmaya çalıştım, bir yandan da vuruldum mu diye vücudumu yokluyordum" diye konouştu.
 
Alton Sterling'in Louisiana'da polisler tarafından yere yatırılıp göğsüne ateş açılarak öldürülmesiyle başlayan protestolar, ülke çapına yayılmış durumda. Salı gecesi öldürülen Sterling'in ardından dün de Minnesota'da Philonda Castile arabasının içinde polis kurşunlarına hedef oldu ve yaşamını yitirdi.
 
ABD'de bu yıl içinde polisin vurarak öldürdüğü insanların sayısı 506'yı buldu.

BBC Türkçe