ABD'de Rusya'ya bir tehdit daha !

ABD'de Rusya'ya bir tehdit daha !
Güncelleme:

ABD, Rusya'nın Esad üzerindeki etkisinin kalkmaması halinde farklı sonuçlar doğurabileceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın olumlu bir şekilde Esed üzerindeki etkisini kullanmaması halinde bunun kendileri ve bölge için sonuçları olacağını söyledi.
 
Suriye’de rejim tarafından abluka altında bulunan bölgelere  yardımların ulaşmaması ve barış görüşmelerinin başlamamasının Rusya için  sonuçları olacağını söyledi.

Kirby, günlük basın toplantısında Suriye’de devam eden iç savaşa  ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Rusya’nın Beşşar Esed rejimi üzerindeki etkisini kullanması  gerektiğini belirten Kirby, “Bunu gizlemiyoruz. Daha önce bunu konuştuk. Rusya  olumlu bir şekilde Esed üzerindeki etkisini kullanmazsa bunun kendileri ve bölge  için sonuçları olacaktır.”  dedi.
 
Kirby, bahsettiği sonuçları ise Suriye savaşının devam etmesi ve  mülteci krizinin daha da büyümesi şeklinde değerlendirirdi. Ayrıca Kirby, savaşın  devam etmesi durumunda ise bölgeye daha fazla teröristin gelebileceği yönünde  uyarıda bulunarak, "Rusya da muhtemel terör unsurlarının ilgisini çekebilir."  ifadesini kullandı.
 
Rusya'nın Suriye’de çatışmaların durdurulması anlaşmasının tamamen  uygulanmasını garantiye alması gerektiğinin kaydederek, "Ayrıca, hala yardımların  ulaşmadığı bölgelere insani yardımların ulaşması ve başarılı bir şekilde  diplomatik görüşmelerin sağlanması için bize yardım etmelidir." diye konuştu.