ABD'den 'İncirlik Üssü' açıklaması !

ABD'den 'İncirlik Üssü' açıklaması !
Güncelleme:

İncirlik Hava Üssü, Türkiye'nin kararıyla bir süreliğine kapatıldığı bildirildi.

ABD ordusu tarafından kullanılan İncirlik Hava Üssü'nün, Türkiye'nin kararıyla bir süreliğine kapatıldığı bildirildi. Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayarak, Türkiye'deki gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

Associated Press'e konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, Adana İncirlik'teki üssün, Türk hükümetinin kararıyla birkaç saatliğine kapandığını ancak daha sonra açıldığını belirtti. Üssün neden kapatıldığına dair açıklama yapılmadı.

CNN International'in haberine göre, ABD'nin Adana Konsolosluğu, İncirlik HavaÜssü'nün Türk yetkililerce giriş-çıkışa kapatıldığını bildirmişti. Konsolosluk ayrıca,İncirlik Üssü'nde elektriklerin kesildiğini duyurmuştu. Konsolosluk, ABD vatandaşlarını, ikinci bir bildirime kadar üsten uzak durmaları için uyarmıştı.

ABD'li bir Savunma Bakanlığı yetkilisi ise AFP'ye yaptığı açıklamada, ABD ordusunun İncirlik hava üssünü kullanarak IŞİD'e karşı düzenlediği saldırıları askıya aldığını belirtti. Yetkili, hava sahasnın kapanmasından ötürü operasyonların durduğunu ifade etti.

ABD Savunma Bakanlığı, ABD'li yetkililerin, hava operasyonlarının en kısa sürede başlaması için Türk muhataplarıyla birlikte çalıştığını açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, İncirlik Üssü’nde elektriklerin kesik olduğunu da doğrulayarak, “İncirlik’teki ABD tesisleri jeneratörden sağlanan elektrikle işliyor, şehir elektriğinin kesilmesi üssün operasyonlarını etkilemedi” dedi.

OBAMA'DAN FLAŞ KARAR

Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Obama'nın, Türkiye'deki gelişmelerin ele alınması için önümüzdeki saatlerde Ulusal Güvenlik Konseyi'ni topladığını açıkladı.

Obama, toplantıda ulusal güvenlik ve dış politika ekibinden Türkiye'deki songelişmelerle ilgili bilgilendirildi.

DHA’nın haberine göre, toplantıda ABD'nin İncirlik üssü, IŞİD ile mücadele ve bundan sonra Türkiye ile nasıl bir yol izleneceği konuları ele alındı.

ABD Başkanı Obama, Türkiye'deki, darbe girişimi üzerine dün yaptığı açıklamada, tüm tarafların demokratik yollarla seçilmiş hükümeti desteklemesi ve soğukkanlılık çağrısında bulunmuştu.