ABD'den 19 Mayıs uyarısı !

ABD'den 19 Mayıs uyarısı !
Güncelleme:

ABD, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle vatandaşlarını uyardı.

ABD Büyükelçiliği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na ve pazar günü Ankara Arena'da AK Parti'nin düzenleyeceği kongreye ilişkin olası tehditlere karşı kendi ülke vatandaşlarını bilgilendirdi. Bilgilendirmenin ABD kaynaklı bir uyarı değil, Türk medyasında çıkan haberler nedeniyle yapıldığı öğrenildi.

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına yönelik son günlerde medya da çıkan haberler nedeniyle elçilik sitesi üzerinden bir bilgilendirme yaptı. Söz konusu bilgilendirmede "ABD Büyükelçiliği 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle olası bir terör saldırısına ilişkin basında çıkan haberlerin farkındadır. ABD ya da çeşitli ülke vatandaşları açık bir şekilde uluslararası ya da bölgesel terör örgütleri tarafından Türkiye'de hedef gösterilmiştir. Dolayısıyla olası terör saldırıları endişe kaynağı olmaya devam etmektedir. Bu nedenle ABD Büyükelçili ABD vatandaşlarına Türkiye'ye yönelik mevcut seyahat uyarılarını ve güvenlik mesajlarını okumaya ve kişisel güvenlikleri için prosedürleri yerine getirmeye çağırmaktadır.

ABD Büyükelçiliği aynı zamanda vatandaşlarını 22 Mayıs 2016 tarihinde ULUS Metro ve Gençlik parkı yakınındaki Ankara Arena'da yapılacak olan AK Parti kongresine yönelik bilgilendirmesini de dile getiriyor. Kongre sabah saat 10.00 " da başlayıp tüm gün sürecektir. Vatandaşlarımızın o gün içinde kongre ile ilgili gerçekleşebilecek gösteriler ya da diğer gelişmeler konusunda basını takip etmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Barışçıl gösteriler dahi şiddet içeren olaylara dönüşebilir" ifadeleri yer aldı.

ABD Büyükelçiliği'nden bir yetkili "ABD Büyükelçiliği olarak, geniş kalabalıkları çeken potansiyel tehditler, toplantılar, etkinlikler ve diğer olaylarla ilgili Amerikan vatandaşlarını bilgilendirme sorumluluğumuzu ciddiye alıyoruz. Son birkaç gündür, Türk basınında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sırasında yaşanabilecek güvenlik tehditlerine ilişkin Türk Emniyet Teşkilatı'na dayandırılan haberler yayınlanıyor. Türk basınını izleyemeyen Amerikan vatandaşlarını bilgilendirmek amacıyla, bu haberleri temel alarak 17 Mayıs tarihli mesajı yayınladık" dedi

DHA