ABD'den flaş Türkiye açıklaması

ABD'den flaş Türkiye açıklaması
Güncelleme:

Pentagon, Türkiye'nin talebi üzerine Amerikan özel kuvvetlerinin, Cerablus ve Çobanbey'de Türk birliklerine ve Suriyeli muhalif güçlere destek verdiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, Türkiye'nin talebi doğrultusunda bazı Amerikan özel kuvvetleri birliklerinin, Suriye sınırındaki Cerablus ve Çobanbey bölgelerindeki operasyonlarda Türk birliklerine ve Suriyeli muhalif güçlere destek verdiğini bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, konuyla ilgili AA muhabirine değerlendirme yaptı.

Yüzbaşı Davis, Türk hükümetinin talebi doğrultusunda Suriye sınırındaki Cerablus ve Çobanbey (El Ray) bölgelerinde Amerikan özel kuvvetleri birliklerinin Türk ve Suriyeli muhalif güçlere destek verdiğini belirtti.

Davis, "Amerikan özel kuvvetleri birliklerinin Türk birliklerine ve Suriyeli muhalif güçlere verdiği destek, DAEŞ’le mücadele eden diğer yerel unsurlara da veriliyor." ifadelerini kullandı.

 "Türkiye-Suriye sınırı stratejik olarak çok önemli"

Türkiye-Suriye sınırının, hem Suriye’de hem de Irak’ta DAEŞ’le mücadele anlamında stratejik olarak çok önemli olduğunu vurgulayan Davis, DAEŞ’in terörü Türkiye’ye, bölgeye ve daha sonra da Avrupa ve ABD’ye ihraç etmeye çalıştığını ifade etti.

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcülerinden Adrian Rankine-Galloway de Türkiye’nin talebi üzerine bazı Amerikan özel kuvvetleri birliklerinin, Türkiye-Suriye sınırında Türk birliklerine ve Suriyeli muhalif güçlere destek verdiğini söyledi.

ABD’nin Kuzey Suriye’nin tamamen DAEŞ unsurlarından temizlenmesi yolunda atılacak tüm adımlara destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Galloway, nihai hedefin DAEŞ’in yenilmesi olduğunu bir kez daha dile getirdi.

DAEŞ'in tüm lojistik kaynaklarının kesilmesinin önemine işaret eden Galloway, bu bakımdan Türkiye-Suriye sınırının DAEŞ unsurlarından temizlenmesinin stratejik anlamda değerli olduğunu belirtti.

AA