ABD'den muhalif açıklaması

ABD'den muhalif açıklaması
Güncelleme:

Kanlı terör örgütü PYD ile ortaklık yapan ABD muhaliflerle ilgili ilginç bir açıklama yaptı.

PKK’nın Suriye kolu PYD ile stratejik ortaklık kuran ABD’den muhaliflere ilişkin skandal bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Kerry, sahada Esed rejimine karşı mücadele veren Ahrar-uş Şam ile Ceyş-ül İslam’ı da ‘terörist’ ilan etmeye kalktı.

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'yi bu ülkede 'kara kuvvetleri' olarak kullanan ABD, bölgede etnik temizlik uygulayan örgüte karşı mücadele veren tüm grupları 'terörist' olarak nitelemeye başladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, Esed rejimine karşı mücadele veren en önemli Suriyeli gruplardan Ahrar'uş Şam ile Ceyş'ül İslam'ı 'terör örgütü El Kaide ile ilişkili' göstermeye çalıştı.

Daha önce Nusra Cephesi'ni terörist ilan eden Kerry, IŞİD'e, Esed rejimine ve PKK'nın Suriye kolu PYD'ye karşı mücadele eden kim varsa terörist olarak yaftalama yoluna girdi. 

Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam gibi en önemli muhalif grupların, El Kaide'nin alt grupları olduğunu iddia eden Kerry, bu konuda Rusya'nın tezlerine de oldukça yaklaşmış oldu. 

Ancak Kerry'nin skandal ifadeleri, kendi sözcüsü tarafından aynı gün yalanlandı.

'BAĞLILIKLARINI' BIRAKMIŞLAR

Günlük basın toplantısında, Kerry'nin skandal sözleri hakkındaki soruyu cevaplayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'de savaşan muhalif gruplardan Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam'ı 'terörist grup olarak tanımlamadıklarını' söyledi.

ABD'nin Suriye politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını kaydeden Kirby, “Birleşmiş Milletler'in terör grubu olarak belirlediği gruplar çatışmaların durdurulması anlaşmasının dışında tutulmalı” dedi.

Kirby, “Kerry'nin sözleri Suriye'deki karışık durumu işaret etmektedir. Bazı grupların bağlılıklarını bıraktıklarını da görmezlikten gelemeyiz” diyerek konu hakkında daha fazla detay vermekten kaçındı.

Etiketler PKK abd pyd skandal muhalif