ABD'den Putin'i çok kızdıracak hamle

ABD'den Putin'i çok kızdıracak hamle
Güncelleme:

ABD, Rusya'ya sınırı olan Norveç'e deniz piyade birliklerini göndermeye hazırlanıyor

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bir hayli kızdıracak bir hamle yapmaya hazırlanıyor. ABD Deniz Kuvvetleri birliklerinden bir kısmının önümüzdeki dönemde Norveç'te konuşlanabileceği belirtildi.

ABD'nin Avrupa'daki deniz piyadeleri komutanı General Nelson, CNN'e yaptığı konuşmada Norveç'e bu konudaki taleplerini ilettiklerini kabul ederken; "Norveç Silahlı Kuvvetleri'yle aramızdaki yakın ilişkiden çok memnunuz. Norveç'teki varlığımız bu ilişkiyi geliştirecek ve beraber hareket edebilme kabiliyetimizi arttıracaktır. Eğer Norveç hükümeti talebimizi kabul ederse, NATO'nun Kuzey Avrupa'daki gücü ve etkinliği artacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin konuşan Norveç Savunma Bakanlığı sözcüsü Lars Gjemble ise, "Birleşik Devletler, Norveç'in uzun süreli ve yakın bir müttefikidir. ABD Deniz Piyade birliklerinin Norveç'e gelmesi hala değerlendirilen bir seçenek. Diyalog askeri düzeyde sürse de, politik düzeyde süreç henüz yeni başladı. O yüzden böyle bir uygulamanın sonuçlarını konuşmak için erken olabilir." şeklinde konuştu.

Suriye ve Ukrayna konuları başta olmak üzere, ABD ile arasındaki tansiyon gün geçtikçe yükselen Rusya'nın konuya nasıl tepki vereceği merak ediliyor. Rusya'nın Kuzey Deniz kıyısında, Norveç'le 195 km sınır hattı bulunuyor.

Habertürk