ABD'den şoke eden açıklama !

ABD'den şoke eden açıklama !
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı, Esad'ın ateşkes olduğu halde saldırılara devam ettiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye’de Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında 72 saatlik ateşkes ilan edilmesinin ardından şiddet olaylarında büyük bir azalma olduğunu, fakat rejimin çeşitli şehirlerde saldırılara devam ettiğini söyledi.
 
Kirby, günlük basın toplantısında, Suriye'de Ramazan Bayramı  dolayısıyla ülkenin dört bir yanında üç günlük ateşkes ilan edilmesine ilişkin  değerlendirmelerde bulundu.
 
Üç günlük ateşkes ilanının ikinci gününe girildiğini hatırlatan Kirby,  “Şiddet olaylarında büyün bir azalma söz konusu. Bu da bize tarafların istemeleri  durumunda şiddeti sonlandırabileceğini göstermektedir” dedi.
 
Esad rejimine bağlı birliklerin Halep, Şam ve İdlib şehirlerinde  saldırılar yaptığını belirten Kirby, rejimin bu süreç içerisinde de saldırılarına  devam etmesinden rahatsızlık duyduklarını bildirdi.
 
Kirby, bu süreç içerisindeki ihlalleri yakından takip etmeye devam  edeceklerini belirterek, Rusya’ya çağrıda bulunarak, Esad rejimi üzerindeki  etkisini kullanmasını istedi.

Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan haberde, Suriye ordusunun Ramazan  Bayramı dolayısıyla dün gece saat 01.00'den başlayarak 8 Temmuz 2016 gece  yarısına kadar ülkenin dört bir yanında 72 saatlik ateşkes ilan ettiği  belirtilmişti.