ABD'den Türkiye'de 16 il için ''terör'' uyarısı !

ABD'den Türkiye'de 16 il için ''terör'' uyarısı !
Güncelleme:

ABD, Türkiye ile ilgili seyahat uyarısını değiştirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı; 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara'daki ABD Büyükelçiliği ile İstanbul'daki Başkonsolosluk'taki personelinin aile üyelerinin Türkiye'den ayrılması yönündeki kararını sona erdirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye ile ilgili kendi vatandaşlarına yayınladığı seyahat uyarısında şu ifadeler yer aldı:

"ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarını Türkiye genelinde artan terör olaylarına karşı uyarmaya devam etmektedir. ABD vatandaşları, Türkiye'nin Güneydoğusu'na seyahat etmekten kaçınmalı, ülkeye ve ülke genelindeki seyahetlerindeki riskleri dikkatle göz önünde bulundurmalıdır. ABD Dışişleri Bakanlığı, 23 Eylül 2016 tarihli bu seyahat uyarısı güncellemesiyle 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi sonrasında Ankara'daki ABD Büyükelçiliği ve İstanbul'daki Baskonsolosluk'taki görevlilerin aile üyelerinin gönüllü ayrılış yetkisi kararını sona erdirmektedir.

21 YAŞ ÜZERİ

Ek olarak 24 Eylül 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Dışişleri Bakanlığı ABD AdanaKonsolosluğu'nda görevli ABD Hükümeti personelinin aile fertleri ve İzmir ilindeki ABD hükümeti sivillerinin aile fertlerinin ayrılmasına yönelik zorunlu ayrılış kararı kaldırılmıştır.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 21 yaş ve üzeri çalışan aile üyelerinin Adana'ya dönüşüne izin verecektir. ABD vatandaşları bu dönemde Türkiye'ye seyahat ihtiyaçlarını dikkatle değerlendirmeye devam etmelidir. Dışişleri Bakanlığı, devam etmekte olan olağanüstü hal uygulamasının etkilerini Ankara, İstanbul ve Gaziantep'teki ve Güneydoğu genelindeki son terör hadiselerini ve devam eden tehditleri polis ve askeri hareketliliğindeki görünür artışı ve Türkiye'deki ABD vatandaşlarına yönelik ABD makamlarınca alınabilecek seyahat kısıtlamalarıyla ilgili değerlendirme hususunu izlemektedir. Gözaltına alınan ya da tutuklanan aynı zamanda ABD vatandaşı olan Türk vatandaşlarına konsolosluk hizmeti verilmesinde gecikmeler devam etmektedir. Bu uyarı 29 Ağustos tarihli uyarının yerine yayımlanmıştır.

TETİKTE OLUN

Yabancı ve ABD’li turistler açık şekilde uluslararası ve iç kaynaklı terör örgütlerince hedef alınmıştır. 9 Eylül 2016 tarihli dünya çapındaki uyarıda belirtildiği gibi aşırılıkçılar, Fransa,Belçika, Almanya ve Türkiye’de saldırılar gerçekleştirmişlerdir.  Avrupa ülkeleri büyük spororganizasyonlarını, tiyatroları, serbest pazarları, havacılık hizmetlerini taşımacılık hizmetlerini ve halkın bir araya geldiği kamuya açık mekânları ve bunların yanında dini mekânlar ve kamuoyunca tanınan organizasyonlarla ilgili ek saldırılarla ilgili uyarmaya devam etmektedir. Son zamanlarda aşırılıkçılar Batılıları ve ABD vatandaşlarını kaçırma ve saldırı ihtimallerine karşı ABD vatandaşlarına kişisel güvenlik planlarını yeniden gözden geçirmeleri ve her zaman tetikte olmaları gerektiğini hatırlatmaktadır.

SEYAHAT KISITI OLAN İLLER

Türkiye’deki ABD Hükümeti personelini Güneydoğu illeri olan Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van,  Siirt, muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis ve Elazığ’a gidişleri seyahat kısıtlamasına tabi olmaya devam etmektedir. ABD Elçiliği kendi personelinin tehdit ve gösterilerin olduğu bölgelere seyahatini güvenlik gerekçesiyle kısıtlayabilir. Son olarak Gaziantep’te 20 Ağustos ve 12 Ağustos’ta Van’da meydana gelen saldırılar ile Türkiye’ninSuriye’deki askeri hareketinden dolayı Amerikan vatandaşları Suriye sınırındaki şehirlere yönelik ziyaretlerini ertelemelerini önermektedir."

POLİTİK TOPLANMALARDAN UZAK DURUN

Seyahat duyurusunda, ABD vatandaşlarına; "Güvenliğiniz için; yerel basın takip edin, politik toplanmalardan uzak durun acil durum halinde yerel yetkililerin talimatlarını izleyin, belirli güvenlik önlemlerine sahip otellerde kalın" uyarısı yapıldı.