ABD'den Türkiye'ye destek !

ABD'den Türkiye'ye destek !
Güncelleme:

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye sınırında olanları için açıklama yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Türkiye'nin Suriye sınırında güvenliğini artıracak her türlü tedbiri önemli gördüklerini belirterek, "Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için yapabileceklerimizi yapmak istiyoruz. Bu konuda Türk hükümeti ile çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Pentagon Sözcüsü Cook, Kilis'e yönelik terör örgütü DAEŞ'in roketli saldırıları veCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin yalnız bırakıldığı" yönündeki sözleri hatırlatılarak, "DAEŞ ile mücadelede Türkiye'ye bugüne kadarkilerin dışında sunduğunuz bir şey var mı?" sorusunu yanıtladı.

ABD'nin NATO müttefiki Türkiye ile sınırda olanlar ve Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu tehditler hakkında görüşmeleri sürdürdüğünü belirten Cook, Amerikalı yetkililerin Türk muhataplarıyla güvenlik endişeleriyle ve sınırların korunmasıyla ilgili düzenli temas halinde olduğunu aktardı.

Cook, "Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için yapabileceklerimizi yapmak istiyoruz. Bu konuda Türk hükümeti ile çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

 Peter Cook, Türkiye-Suriye sınırındaki 98 kilometrelik alanın DAEŞ'ten temizlenmesinden bahsederken de DAEŞ'in Türkiye'ye yönelik tehdidi nedeniyle endişeleri bulunduğunu söyledi.

Bu alanın temizlenmesinin DAEŞ ile mücadeledeki önemine vurgu yapan Cook, "Oradaki sınır güvenliğini artıracak her şeyin önemli olacağını düşünüyoruz. Bunun nasıl olacağına ilişkin Türk hükümeti ile süren özel konuşmalara girmeyeceğim ama biz bu amacı güdüyoruz ve Türkiye'nin Suriye'nin o bölümünde DAEŞ'ten kurtulmadaki çıkarını paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Elizabeth Trudeau da terör örgütü DAEŞ’in saldırılarına uğrayan Türkiye’yi desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Cook ile aynı yöndeki soruya cevap veren Tredeau, Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu belirterek, "Türkiye DAEŞ’e karşı verilen mücadelede önemli bir ülkedir." ifadesini kullandı.

Trudeau, "Sürekli söylediğimiz gibi güçlü bir şekilde Türkiye'nin yanında durmaya devam edeceğiz." dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonunda Malatya'da yaptığı konuşmada, "Bir yandan canlı bombalarla, diğer yandan Kilis'e yönelik saldırılarla canımızı yakan bu örgüte karşı mücadelemizde bizi yalnız bıraktılar." şeklinde konuşmuştu.