ABD'li komutan tarih verdi !

ABD'li komutan tarih verdi !
Güncelleme:

Musul operasyonuyla ilgili ABD'li komutan tarih verdi.

Musul operasyonuyla ilgili açıklama yapan DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Townsend, “Operasyon muhtemelen haftalar sürecek, belki daha da uzun” dedi.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası  koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, Musul’un örgütten geri  alınmasının haftalar sürebileceğini bildirdi.  Musul’un DEAŞ’tan kurtarılmasına yönelik başlatılan operasyona ilişkin  yazılı bir açıklama yapan Townsend, operasyonun uzun zaman alabileceğine işaret  etti.

 Townsend açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:  “Irak’ın ikinci büyük şehri olan Musul’un ele geçirilmesi operasyonu  muhtemelen haftalar sürecek, belki daha da uzun. Bu, uzun ve çetin bir savaş  olacağını gösteriyor ancak Iraklılar bunun için hazırlandı ve biz de koalisyon  olarak onların yanında yer alacağız.”

 Koalisyonun kenti almasının ne kadar süreceğini tahmin edemeyecekleri  belirten Townsend, “Ancak Beyci, Ramadi, Felluce ve yakın zamanda Kayyara ve  Şarkat’ta olduğu gibi onların başarılı olacaklarını biliyoruz.” dedi.   Townsend, koalisyonun Iraklı güvenlik güçlerine “hava, topçu,  istihbarat ve danışmanlık” desteği sunacağını kaydetti.

AA