ABD’de Gülen okulları kararı

ABD’de Gülen okulları kararı
Güncelleme:

ABD’nin Teksas eyaletinde faaliyet gösteren Gülen okulları haklarındaki “mali yolsuzluklar” suçlamaları üzerine yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Teksas Eğitim Kurumu, suçlamaların“temelsiz” olduğunu savunarak soruşturmanın kapatıldığını açıkladı. Türk Hükümetini temsil eden avukat Robert Amsterdam ise, karara “Gülen, Teksas’da çok para harcadı. Bu bir suç örtme çabası” sözleriyle tepki gösterdi.

Wall Street Journal gazetesine göre, Türk Hükümetinin görevlendirdiği Washington merkezli Amsterdam Hukuk Bürosu’nun şikayeti üzerine Harmony okulları hakkında bir soruşturma başlatan Teksas Eğitim Kurumu’nun “mali yolsuzluklar” ile suçlanan Harmony okullarında hukuka aykırı herhangi bir uygulama bulmadığını yazdı.

“TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPMADI, 15 ŞİKAYETTEN SADECE 2’SİNİ İNCELENDİ”

Haberde Amsterdam Hukuk Bürosunun ise okulların, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk hükümetini devirmeye çalışmakla suçladığı” Fethullah Gülen’e bağlı olduklarını söylediğine dikkat çeken gazete, haberinde Amsterdam şirketinden Robert Amsterdam’ın Teksas Eğitim Kurumu’nın “soruşturmasında titiz bir çalışma yapmadığını, 15 şikayetten sadece 2’sini incelediğini söylediğini aktardı.

Teksas Eğitim Kurumu ise, şikayetlerin bazılarını inceleme yetkisinin bulunmadığını söylediğini belirten gazeteye göre, Robert Amsterdam, karara “Gülen, Teksas’da çok para harcadı. Bu bir suç örtme çabası, bu siyasi aldatma işi” sözlerini kullandı.

WSJ, Amsterdam Hukuk Bürosu’nun başka eyaletlerde de okulların Gülen’e “kaynak aktardığı” gerekçesiyle şuç duyurusunda bulunduğunu anlattığı haberinde Teksas’ta yapılan şikayetlerin, Harmony’nin ihale kurallarını ihlal ederek Türk müteahhitlerine iş verdiği gibi iddiaları içerdiğini de yazdı.