ABD'de kullanılan oylar Türkiye'ye gönderildi

ABD'de kullanılan oylar Türkiye'ye gönderildi
Güncelleme:

24 Haziran seçimleri için ABD'nin başkenti Washington'da kullanılan oylar, Türkiye'ye gönderildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, AA muhabirine yaptığı  açıklamada oykullanma sürecini değerlendirdi.

Pazar akşamı sona eren oy verme işleminin ardından sandık saklama  komisyonu üyeleri ve parti temsilcilerinin gözetiminde saklanan oyların bugün  Ankara'dan gelen kuryeler eşliğinde gönderildiğini ifade eden Kılıç, "Oy kullanma  süreci huzurlu ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Vatandaşlarımız demokratik  haklarını sorunsuzca kullandılar. Bundan dolayı mutluyuz." dedi.

Kullanılan oy sayısında biraz daha fazla beklentisinin olduğunu  belirten Kılıç, Türkiye'ye tatile giden çok sayıda Türk vatandaşının da  gümrüklerde oylarını kullandığını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) temsilcileri de AA muhabirine görüşlerini aktardı.

AK Parti Washington Temsilcisi Orhan Vatansever, sorunsuz geçen oy  kullanma süreci dolayısıyla Büyükelçi Kılıç'a ve görevlilere teşekkür etti.  Vatansever, "Çok çalıştık. ABDgenelinde Seçim Koordinasyon Merkezleri kurarak  vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ettik. Bunda başarılı olduğumuzu  düşünüyorum. Ülkemiz için hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan da 9 gün boyunca sorunsuz bir şekilde  oy verme işlemlerinin gerçekleştirildiğine işaret ederek, "Başta Sayın  Büyükelçimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Oldukça güzel bir  seçim süreci yaşadık. Birçok kişi tatilde olduğu için gümrük oylarında bir artış  var. Toplam oy kullanımı geçen yıla göre artmış olacak. Vatanımıza ve milletimize  hayırlı uğurlu olsun." değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra ilgili seçim görevlileri ve parti temsilcilerinin gözetimi  altında araca yüklenen paketler, Dulles Uluslararası Havalimanından yerel saatle  23.00'te kalkacak tarifeli Türk Hava Yolları (THY) uçağına götürüldü.

Oylar ilk olarak İstanbul'daki yurt dışı seçim bölgesi başkanlığına,  oradan da Ankara'ya Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) ulaştırılacak.

AA

Etiketler abd türkiye seçim