ABD'de sular durulmuyor! CNN muhabirine canlı yayında gözaltı

Güncelleme:

ABD polisinin siyahi Amerikalı George Floyd'u boğarak öldürmesinin ardından Minneapolis'te başlayan gerilim tırmanıyor. CNN muhabiri Omar Jimenez ve ekibi canlı yayın sırasında polis tarafından gözaltına alındı.

ABD’nin Minneapolis kentinde silahsız olduğu halde yere yatırılarak gözaltına alınan George Floyd’un boğularak öldürülmesiyle başlayan protestoları kaydeden CNN Televizyonu ekibi gözaltına alındı. Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinden canlı yayına bağlanan muhabir Omar Jimenez, polis tarafından elleri arkadan kelepçelenerek sorguya alındı. Omar Jimenez’le birlikte kameramanı da elleri kelepçelenerek gözaltına alınırken polis, ekibin kamerasına el koydu.

Görüntülerde, Minnesota eyalet polisi tarafından kelepçelenmeden önce Jiminez’in “Nereye isterseniz oraya çekilebiliriz, yolunuzdan çekiliyoruz” dediği kaydedildi.

Polisin kendisini gözaltına alacağı sırada Omar Jimenez, canlı yayında olduklarını söyledi. Ancak polis, Jimenez’e “Gözaltına alındınız” dedi. Jiemenez daha sonra koluna giren polisler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

SERBEST BIRAKILDI
CNN International, ifadesi alınan Jimenez ve beraberindeki ekipten Bill Kirkos ile Leonel Mendez’in serbest bırakıldığını duyurdu. Olaydan sonra açıklamalarda bulunan Jimenez, “Her şeyin canlı yayında olması o anlarda beni rahatlatan bir durumdu. Çünkü o an yaşadıklarımı ve orada neler olduğunu tüm ülke anbean gördü” ifadelerini kullandı.

TRUMP, CNN'LE ARASI AÇIK
ABD Başkanı Donald Trump'ın CNN International kanalından adeta nefret ediyor. CNN'i "Fake news (yalan haber)" diye tanımlayan Trump, basın toplantılarında da CNN muhabirlerine sert çıkışlarda bulunuyor.

ABD alev alev! Polis müdürlüğü binasını ateşe verdilerABD alev alev! Polis müdürlüğü binasını ateşe verdiler

Trump'tan eylemcilere tehdit: Silahlar ateşlenirTrump'tan eylemcilere tehdit: Silahlar ateşlenir

Trump çıldıracak! Twitter yine uyardıTrump çıldıracak! Twitter yine uyardı

 

Seçiniz...