ABD'den Türkiye için bir tehdit daha

ABD'den Türkiye için bir tehdit daha
Güncelleme:

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, "Erdoğan ve Türkiye, rahip Brunson'a çok haksız davrandı. Türkiye'nin vergi kararı üzücü ve yanlış yöne giden bir adım." dedi.

İzmir'de tutuklanan ve ev hapsinde tutulan ABD'li papaz Brunson'un avukatının tutukluluk kararına yaptığı itiraz bugün reddedilmişti.

Bu kararın ardından Washington yönetiminden ilk açıklama akşam saatlerinde geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, "Erdoğan ve Türkiye, rahip Brunson'a çok haksız davrandı. Türkiye'nin vergi kararı üzücü ve yanlış yöne giden bir adım." dedi.

Sanders ayrıca Türkiye'ye yönelik yaptırım kararları ile ilgili olarak da "Brunson serbest bırakılsa bile vergiler artık indirilmeyecek " dedi.

"TÜRKİYE, TRUMP'IN KARARLILIĞINI TEST ETMEMELİ"

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise, rahip Brunson krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye, Trump'ın kararlılığını test etmemeli" dedi.

İşte Pence'in sosyal medyadan yaptığı açıklamalar:

Rahip Brunson Türkiye'de tutuklu masum bir insan ve hukuk kurallarına göre serbest kalması gerekir. Türkiye, Başkan Trump'ın kararlılığını test etmemeli. Trump, yurt dışında haksız yere tutuklanan Amerikalılar'ın Amerika'ya, eve dönmeleri konusunda kararlı.

"BRUNSON'UN SERBEST KALMASI İÇİN DUA ETMELİYİZ"

Başkan ve ben, Rahip Brunson'un serbest kalması ve ailesine, arkadaşlarına ve Amerika'daki kilisesine dönmesi konusunda kararlı olmaya devam edeceğiz. Her Amerikalı Rahip Brunson ve eşi Noreen için, inançlı Brunson'un eve dönmesi için dua etmeli.

Brunson’un avukatının ev hapsine itirazı reddedildiBrunson’un avukatının ev hapsine itirazı reddedildi

 

Seçiniz...