ABD'yi ayağa kaldıran olay ! Beyaz kamyonlar korku saçıyor

ABD'yi ayağa kaldıran olay ! Beyaz kamyonlar korku saçıyor
Güncelleme:

ABD'de genç kadınların beyaz kamyonetlere bindirilerek kaçırıldığı iddiaları ortalığı ayağa kaldırdı. Söz konusu iddia, sosyal medyada hızla yayıldı.

ABD'de yayılan bir söylenti ortalığı ayağa kaldırdı.

Facebook'ta ortaya atılan söylentide "beyaz minibüs kullanan erkeklerin ABD'deki tüm genç kadınları seks ticareti için kaçırıp daha sonrasında vücutlarının bazı parçalarını sattıkları" korkusu yayıldı.

Bunun gerçekleştiğine dair hiçbir kanıt bulunamamakla birlikte, viral olan Facebook videoları domino etkisi yarattı. Öyle ki Baltimore Belediye Başkanı 'beyaz kamyonet' uyarısında bulundu. 

Baltimore şehrinin Belediye Başkanı Bernard Jack Young, katıldığı bir televizyon programında "Beyaz kamyonetin yanına park etmeyin. Biri sizi kaçırmaya kalkarsa diye cep telefonunuzu sakladığınızdan da emin olun." uyarısında bulundu.

Belediye başkanı, Baltimore Polisi tarafındanböyle bir olayın görünüşte olmadığının kendisine bildirildiğini söyledi ancak videonun "Facebook'un her yerinde" olduğunu söyledi.

Baltimore Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada, departmanın sosyal medyadaki paylaşımlardan haberdar olduğunu ancak “bu olayla ilgili herhangi bir ihbar almadıklarını” söyledi

YÜZ BİNLERCE KEZ PAYLAŞILDI

Baltimore'da böyle bir durumun kesin kanıtı bulunamazken, ABD'nin diğer birçok şehrinde teyit edilmemiş şüpheli beyaz minibüs haberi Facebook'ta yüz binlerce kez paylaşıldı.

Öyle ki, beyaz minibüs kullanan bir kişi Facebook'taki söylentiler yüzünden rahatsız edildiğini söyledi.

Baltimore Şehri İnsan Kaçakçılığı İşbirliği Koordinatörlüğünü yürüten Baltimore Belediye Meclis Üyesi Kristerfer Burnett, “Özellikle Baltimore’ın ülkedeki insan kaçakçılığına maruz kaldığı bir bölge olduğundan, doğru bilgiden emin olmalıyız” dedi.

Burnett açıklamasında "Dedikoduların çoğunlukla Facebook aracılığıyla yayıldığını" da ekledi.

Baltimore'daki "şüpheli" beyaz minibüslerin görünmesi olayı Facebook'ta yıllardır devam eden bir durum...

Hürriyet

Etiketler abd beyaz kamyon