Bağdadi'nin başına konan milyon dolarlık ödülü o muhbir alacak

Bağdadi'nin başına konan milyon dolarlık ödülü o muhbir alacak
Güncelleme:

ABD'nin Bağdadi'yi bir muhbir yardımıyla öldürdüğü ve başına konan ödülün sahibi olabileceği ileri sürüldü. "Sünni Arap" olduğu iddia edilen muhbir operasyonun yapıldığı evin inşaatında da yer aldı.

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin öldürülmesiyle sonuçlanan ABD operasyonu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Amerikan Wastington Post Gazetesi, IŞİD lideri Bağdadi’nin yerinin “Sunni bir Arap “ tarafından ihbar edildiğini, ihbarcının ailesini öldürdükleri için örgütten nefret ettiğini yazdı.

Habere göre, operasyonun yapıldığı ve Bağdadi'nin kaldığı evin inşaatında da çalışan ihbarcı 25 milyon dolarlık ödülün tamamını veya bir bölümünü alabilicek.

Washington Post'ta bugün yer alan haberde, ABD özel tim elemanları, “Bağdadi’ye yardımcı olan hatta Suriye’deki evin inşaat çalışmalarına nezaret eden, örgüt içinden, son deredece iyi yerleştirilmiş bir muhbir” sayesinde operasyonu yaptı.

IŞİD lideri Bağdadi, Suriye'nin İdlib bölgesinde ABD operasyonunda öldürülmüştü. 

Gazeteye bilgi veren yetkililere göre, muhbir, Bağdadi’nin saklandığı ev hakkında çok ayrıntılı bilgi sahibiydi, evdeki sığınakların yerlerini dahi biliyordu.

Habere göre, muhbir operasyon yapıldığında bölgedeydi ve iki gün sonra ailesiyle birlikte oradan ayrıldı. Muhbirin, Bağdadi’nin kellesi için duyurulan 25 milyon dolarlık ödülün tamamını veya bir kısmını da alacağı ifade ediliyor.