Cumhuriyetçi Senatör Graham'dan Trump'a Türkiye çağrısı !

Cumhuriyetçi Senatör Graham'dan Trump'a Türkiye çağrısı !
Güncelleme:

Demokrat Senatör Chris Van Hollen’la birlikte, Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlarla ilgili ABD Kongresi’ne bir tasarı sunan Graham, Trump’a da yaptırımların uygulanmasına destek verme çağrısında bulundu.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, bir zamanlar en sıkı destekçilerinden biri olduğu ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik Suriye eleştirilerini sürdürüyor.

Demokrat Senatör Chris Van Hollen’la birlikte, Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlarla ilgili ABD Kongresi’ne bir tasarı sunan Graham, Trump’a da yaptırımların uygulanmasına destek verme çağrısında bulundu.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Türkiye’yi kınayan sözlerini paylaşan Graham, “Başbakan Netanyahu’ya daha fazla katılamazdım. Türkiye’nin kuzey Suriye’yi işgal ederek Amerika’nın en güvenilir müttefiklerine, Kürtlere saldırması ABD ve İsrail için bir kabustur. IŞİD geri dönecek ve ABD, İsrail ile dünyanın gerilemesiyle Esad/İran daha da büyüyecek” dedi ve Trump’a hitaben sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bay Başkan, Suriye konusundaki kararınızın ulusal güvenliğimiz ve müttefiklerimiz ile ortaklarımızın güvenliği için ağır sonuçları oluyor. Benim şu çabalarıma destek vermenizi rica ediyorum:

Türkiye’ye yaptırım uygulamak.
Kürt müttefiklerimizi korumak için yeniden güvenli bölgeler yaratmak.
Çok geç olmadan IŞİD’in yeniden yükselişinin önüne geçmek.

Lütfen hala vaktiniz varken yolunuzu değiştirin.”

Cumhuriyetçi Senatör Graham'dan Trump'a Türkiye çağrısı ! - Resim : 1

Cumhuriyetçi Senatör Graham ve Demokrat Senatör Van Holen, Senato'ya sunacakları yasa tasarısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 5 bakana yaptırım uygulanmasını talep ediyor. Aynı zamanda tasarıya göre, Türkiye’nin askeri işlemleri ve enerji sektörüne de yaptırım uygulanacak.

Etiketler türkiye trump senatör