Graham Fuller darbe girişimi gecesi Türkiye'de miydi ?

Graham Fuller darbe girişimi gecesi Türkiye'de miydi ?
Güncelleme:

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili "ABD'nin bilgisi vardı" iddiasına bu yanıtı verdi.

Fetullah Gülen’in 1999 yılından beri yaşadığı ABD, 15 Temmuz gecesinden bu yana darbe girişimine dair spekülasyonların merkezinde. Türkiye’de geniş bir yelpazede kabul gören ‘Bu işin arkasında ABD var’ varsayımı Washington’da endişeye neden oluyor. Önceki gün İstanbul’da bir grup gazeteciyle bir araya gelen ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın Gülen meselesi etrafındaki kilit konularda ABD’nin pozisyonuna açıklık getirdi.

Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'in haberine göre ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Washington’ın 15 Temmuz darbe girişiminde parmağı olduğu iddialarını reddederek şöyle konuştu: “ABD’nin parmağı olduğunu ya da bu girişimden haberdar olduğunu öne süren yorum ve suçlamalar nedeniyle derinden inciniyorum. ABD yönetimi 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yaşanan yasadışı aktivitelerin hiçbirini planlamadı, yönetmedi, desteklemedi ya da bunlarla ilgili önceden bilgi sahibi değildi. Nokta!”

GRAHAM FULLER O GECE TÜRKİYE'DE MİYDİ ?

Fetullah Gülen’in yeşil kart başvurusu sırasında referans mektuplarından birini kaleme alan (eski CIA yetkilisi) Graham Fuller o gece burada mıydı?

O gece Sayın Fuller’in Türkiye’de olduğundan haberim yok. Doğrusunu söylemek gerekirse burada olsaydı da bizim pozisyonumuzu değiştirmezdi. Şu an ABD hükümeti ile hiçbir alakası yok, kendisi eski bir hükümet yetkilisidir. Sayın Fuller ya da başka isimlerin darbe girişimi gerçekleşirken Türkiye’de olup olmadığından da bağımsız olarak ABD’nin bu işten çıkar sağlayacağına yönelik çok fena yorumlar bazı kişiler tarafından bazı Amerikan medya kuruluşlarında dillendirildi. Bunların hiçbiri ABD yönetiminin görüşlerini yansıtmıyor.

Hürriyet