İran'ın füze saldırısı sonrası ABD'den peş peşe açıklama

İran'ın füze saldırısı sonrası ABD'den peş peşe açıklama
Güncelleme:

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, ABD üslerine düzenlenen saldırıların ardından Başkan Trump'ın bilgilendirildiğini duyurdu. Pentagon'dan yapılan açıklamada, ABD askerlerinin bulunduğu iki üsse 12'den fazla balistik füze atıldığı belirtildi. Trump kurmaylarını acil toplantıya çağırdı.

Beyaz Saray Sözcüsü Grisham, İran'ın Irak'taki bir Amerikan üssüne füzelerle saldırı düzenlediği haberlerinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Grisham, açıklamasında, "Irak'taki ABD tesislerine yönelik saldırı haberlerinin farkındayız. Başkan konuyla ilgili bilgilendirildi, durumu yakından takip ediyor ve ulusal güvenlik ekibiyle temas halinde." ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İranlı general Kasım Süleymani'nin "intikam operasyonu" kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu belirtilmişti.

PENTAGON: 12'DEN FAZLA BALİSTİK FÜZE ATILDI

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman yaptığı yazılı açıklamada, "7 Ocak'ta ABD Doğu Yakası saatiyle akşam 5.30 sularında İran, Irak'taki ABD ve koalisyon kuvvetlerine bir düzineden fazla füze ile saldırı düzenledi. Bu füzelerin İran'dan fırlatıldığı ve ABD ve koalisyon askerlerinin konuşlandırıldığı El Esed üssü ile Erbil üslerini hedef aldığı açıktır. İlk hasarları değerlendirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hoffman, İran'ın muhtemel saldırılarına karşı Pentagon'un tüm tedbirleri aldığını ve söz konusu iki üssün de İran'ın saldıracağına yönelik belirtiler üzerine teyakkuza geçirilmiş olduğunu kaydetti.

Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle saldırı düzenlediğini açıklamıştı. İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı da saldırıyla ilgili görüntüleri paylaşmıştı.

ACİL TOPLANTI KARARI

ABD Başkanı Donald Trump, üslere saldırı haberinden sonra kurmaylarını acil toplantıya çağırdı. Öte yandan Başkan yardımcısı Pence, saldırıyla ilgili kongreyi bilgilendirdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Trump ulusa sesleniş konuşmasını bu gece gerçekleştirmeyecek" denildi.

İran, ABD askerlerinin bulunduğu iki üssü vurduİran, ABD askerlerinin bulunduğu iki üssü vurdu

İran'dan ABD'ye misilleme ! İşte ilk görüntülerİran'dan ABD'ye misilleme ! İşte ilk görüntüler

Trump'tan İran'ın saldırısı sonrası ilk açıklamaTrump'tan İran'ın saldırısı sonrası ilk açıklama

AA