İşte Türklerle Trump arasında köprü olacak isim

İşte Türklerle Trump arasında köprü olacak isim
Güncelleme:

New York'ta yaşayan Türk iş adamı Köprülü, başkanlığını yürüttüğü kuruluşlarla ABD başkanı seçilen Trump ile göçmenler ve Türkler arasında köprü kurmaya hazırlanıyor.

ABD'nin New York kentinde yaşayan Türk iş adamı Murat Köprülü, başkanlık seçiminden zaferle çıkan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı iş adamı Donald Trumpile uzun yıllara dayanan bir dostlukları olduğunu ve yeni başkan ile Türkler ve göçmenler arasında köprü kurabileceğini söyledi.

ABD'de 1949'da kurulan ve Trump'ın da birçok etkinliğine katıldığı Amerikan-Türk Cemiyetinin (American-Turkish Society) başkanlığını yürüten Köprülü, seçimin ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 

Trump'ın seçim zaferini Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesinde yeni bir fırsat olarak değerlendiren Köprülü, seçim kampanyası döneminde Müslümanlarla ilgili açıklamalarıyla tepki toplayan Trump'ın birçok konuda yumuşayacağına inandığını belirtti.

Aile kökleri Osmanlı Sadrazamı Köprülü Mehmet Paşa ve eski Dışişleri Bakanı M. Fuat Köprülü'ye dayanan Köprülü, dünyaca ünlü merhum müzik adamı Ahmet Ertegün ile cemiyetin çatısı altında Trump’ın da katıldığı birçok etkinlik düzenlediklerini ve Trump ile uzun süredir dost olduklarını belirtti.

Trump, CNN Türk galasının eş başkanıydı

Trump'ın, sahibi olduğu Plaza Otel'de eski Başbakan Tansu Çiller için düzenlenen galaya özellikle katıldığını hatırlatan Köprülü, Trump'ın 2012'de de Turner Broadcasting Systems ve Doğan Media Grubu'nun CNN-CNN Türk iş birliği için düzenlendiği galada kızı Ivanka Trump ile eş başkan olarak yer aldığını söyledi.

Trump ile göçmenler arasında bir köprü

Ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün aralarında olduğu kişilerle Amerikan Göçmen Cemiyetini (American Immigrant Society) kurduklarını belirten Köprülü, seçim öncesi göçmen karşıtı sözleriyle öne çıkan Trump ile göçmenler arasında bir köprü kurmak ve göçmen sorununu çözmede Trump'a yardımcı olmak istediklerini kaydetti. 

Trump'ın başkan seçilmesinin ardından Amerikan Göçmenler Cemiyetinin büyük önem kazandığına işaret eden Köprülü, "Trump'a başkan seçildiği günün sabahında elden mektup verdik. 'Bu göçmenler sorununu çözmek için sizinle çalışmak istiyoruz' dedik." diye konuştu.

"Trump ile çok uzun bir geçmişimiz var"

"Donald Trump ile çok uzun bir geçmişimiz var." ifadelerini kullanan Köprülü, Trump'ın etrafındakileri de çok yakından tanıdıklarını söyledi.

"Trump halkın ne istediğini anladı"

Köprülü, Trump'ın seçim zaferini yorumlarken "Trump halkın ne istediğini anladı. Halkın değişim istediğini anladı. Bu, her yerde olan bir şey. Mesela 2002'de Türkiye'de oldu bu. Onun için bu doğal bir sonuç aslında." ifadelerini kullandı.

AA