Kısa şortla uçağa almadılar !

Kısa şortla uçağa almadılar !
Güncelleme:

ABD'de bir kadın, giydiği kısa şort nedeniyle uçağa alınmadı.

ABD’nin Boston kentindeki Logan Uluslararası Havalimanı’nda 26 yaşındaki bir kadından giydiği şortunun uçuşa uygun olmadığı gerekçesiyle kıyafetlerini değiştirmesi istendi. Genç kadının sosyal medyada durumu paylaşmasının ardından kamuoyundan yoğun tepkiler geldi ve olay basına yansıdı.

ABD merkezli JetBlue hava yolları çalışanları, Maggie McMuffin giydiği şortun uçağa binmesi için çok kısa ve ‘yasak’ olduğu gerekçesiyle 18 Mayıs’ta Logan UluslararasıHavalimanı’ndaki uçuşunu gerçekleştiremeyeceğini ifade etti. Söylenenin ardından havalimanında bir pantolon satın alan ve şortunu değiştirip uçağa binen McMuffin’in bir daha JetBlue ile uçmayacağını belirterek sosyal medyada durumu paylaşmasının ardından kamuoyundan yoğun tepkiler geldi ve olay televizyona da yansıdı.

Forbes’a konuşan JetBlue sözcüsü Doug McGraw da olayı doğruladı ve “Kapı ve kabin görevlileri, McMuffin’in şortunun uçaktaki aileleri rahatsız edebileceğine karar verdi. O da üzerini değiştirip uçağa bindi. Çalışanlarımızı böyle kararlar almaları konusunda destekliyoruz” ifadelerini kullandı. Havayolu şirketi ayrıca, genç kadına havalimanından satın almaya zorladıkları pantolonun parasını ödemeyi ve ücretsiz biruçak bileti vermeyi teklif etti.