Michelle Obama'ya yaptığı hakaret ortalığı karıştırdı

Michelle Obama'ya yaptığı hakaret ortalığı karıştırdı
Güncelleme:

ABD Başkanı Obama'nın eşi Michelle Obama için 'maymun' benzetmesi yapan Clay kenti Kalkınma ve İşbirliği Direktörü Taylor ile Belediye Başkanı Whaling'in istifası istendi

ABD'de Başkan Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'yı "topuklu ayakkabı giymiş maymuna" benzeten iki yetkili, büyük tepki topladı.

Ülke genelinde 70 binden fazla kişi, sosyal medya hesapları üzerinden "First lady" Michelle Obama'yı maymuna benzeten Clay kenti Kalkınma ve İşbirliği Direktörü Pamela Taylor'ı ırkçılıkla suçlayarak istifasını istedi.

Clay kenti sakinlerinin, Taylor'ın ve Belediye Başkanı Beverly Whaling'in kovulması için başlattıkları imza kampanyasına da 14 bin kişi katıldı.

Taylor, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın 8 Kasım'daki seçimi kazanmasının ardından Facebook'taki hesabından paylaştığı mesajında "Beyaz Saray'da şık, güzel ve zarif bir first lady görmek, çok hoş olacak. Topuklu ayakkabı giymiş maymun görmekten bıkmıştım." ifadelerini kullanmıştı.

Clay Belediye Başkanı Beverly Whaling de Taylor'ın paylaşımına yaptığı yorumda "Günümü güzelleştirdin, Pam." yazmıştı.

Taylor ve Whaling, aldıkları tepkilerin üzerine mesajlarını kaldırmıştı.

Ancak Taylor ve Whaling'in mesajlarının fotoğrafları, sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılmıştı.

Whaling, "Washington Post" gazetesine yaptığı açıklamada, yorumunun "ırkçı" olmadığını ileri sürdü. Whaling, “Ben, Beyaz Saray'daki değişiklik için duyduğum mutluluğu dile getirmiştim. Yazdıklarım, birini incittiyse çok özür dilerim. Beni tanıyanlar, ırkçılıkla hiçbir alakam olmadığını bilir." ifadelerini kullandı.

Taylor da "Ben, güzellikle ilgili kişisel görüşümü açıklamaya çalışmıştım. Yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

AA