Muhtar Kent Coca Cola'daki görevinden ayrılıyor

Muhtar Kent Coca Cola'daki görevinden ayrılıyor
Güncelleme:

Coca Cola CEO’su Muhtar Kent mayıs ayında görevini bırakacak. Muhtar Kent 8 yıldır Coca Cola CEO'luğu görevini sürdürüyordu. Kent'in ayrılığıyla ilgili Coca-Cola'dan açıklama yapıldı.

Coca-Cola bugün yaptığı açıklamayla Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Muhtar Kent’in şirketin üst yönetimi planlamasına ilişkin yaptığı öneriyi Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile kabul ettiğini duyurdu.

MUHTAR KENT YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLACAK

Şirketten yapılan açıklamaya göre 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni yapıda halen şirketin Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO) görevini yürütmekte olan James Quincey, İcra Kurulu Başkanı (CEO) görevini üstlenirken, Muhtar Kent Yönetim Kurulu Başkanı olarak  Coca-Cola Şirketi’ndeki görevine devam edecek.

Şirketin uzun dönemli büyümesini yönetmek için üst yönetimdeki devir teslimini çok iyi planlanmak gerektiğini ifade eden Kent, “İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca, yöneticilerin görev değişiklikleri konularında, Yönetim Geliştirme Komitesi ve Yönetim Kurulu’yla birlikte çalıştım. James Quincey’nin şirketimizin yeni CEO’su olarak göreve hazır olduğuna ve tüm Coca-Cola Sistemi için en doğru isim olduğuna inanıyoruz” dedi.  

co-002.jpeg

1 TEMMUZ 2008'DE CEO OLMUŞTU

Muhtar Kent, uluslararası içecek devi The Coca-Cola Company'nin tepe noktası olan CEO'luk görevine 1 Temmuz 2008’de gelmişti. İngiltere’deki Hull Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Muhtar Kent, Londra City Üniversitesi’nde iş yönetimi konusunda master eğitimi yaptı. 20 yıl Coca-Cola’da 7 yıl da Anadolu Grubu’nda çalışan Kent, çalışma yaşamına 1978’de Atlanta’da Coca Cola International’da pazarlama uzmanı olarak başladı. ABD, İtalya ve Hollanda’da çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Coca Cola Internaitonal’ın Türkiye Bölgesi Genel Müdürü olarak 1985’de Türkiye’ye atanan Kent, 1989’da şirketin Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürlüğü’ne getirildi. 1991’de Coca Cola Interntional’ın Orta ve Doğu Avrupa Bölümü Başkanı ve Coca Cola Internaional’ın Birinci Başkan Yardımcısı olarak Viyana’ya atandı.,

26 FABRİKA KURDURDU

1995-1997 yılları arasında Coca Cola’nın şişeleme grubu olan Coca Cola Amatil Holding Avrupa Başkanlığı döneminde 1 milyar dolarlık Orta ve Doğu Avrupa yatırımlarını gerçekleştirerek, 23 ülkede 26 yeni fabrikanın kurulmasını sağladı. Ardından Anadolu Grubu’na katılan Kent, 1999’da Efes İçecek Grubu İcra Başkanlığı’na atandı. Efes İçecek grubunun yeni pazarlara yayılması ve Londra Borsası’nda halka açılarak 2,5 kat değer kazanmasıyla ilerleyen süreci yöneten Kent, aynı dönemde Coca-Cola İçecek şirketinin de yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

2005’TE GERİ DÖNMÜŞTÜ

Kent, 2005 yılında Anadolu Efes İçecek Grubu’nun İcra Başkanlığı görevini bırakıp, 7 yıl aradan sonra Coca-Cola Company’ye dönmüştü. Kent, Coca-Cola’nın yeni oluşturulan Kuzey Asya, Avrasya, Orta Doğu Grubu’nun (100 ülke bağlı) başına getirilen Kent, Hong-Kong’dan bir anlamda ’dünyanın yarısı’nı yönetiyordu.

 

Hürriyet