New York'ta önlemler Haziran'a kadar devam ediyor

New York'ta önlemler Haziran'a kadar devam ediyor
Güncelleme:

ABD'de New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada, Önlemlerin Hazirana kadar devam edeceğini ancak bazı bölgelerde üretim sektörlerinin 15 mayıs sonrası faaliyete geçeceğini açıkladı.

Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, eyalette koronavirüs vaka ve ölüm sayılarının azalmaya devam ettiğini ve son 24 saatte 161 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ''New York yeni bir safhaya giriyor.'' dedi. 


Upstate New York'taki bazı bölgelerde inşaat ve üretim sektörlerinin 15 Mayıs sonrası faaliyetlere başlayacağını ifade eden Cuomo, New York kentindeki önlemlerin ise hazirana kadar devam edeceğini söyledi. 


New York'ta 27 Mart'tan bu yana ilk kez Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 200'ün altına düştü. ABD genelinde ise son 24 saatte koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı binin altında kaldı. 


ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından bu sabah yaptığı açıklamada ''koronavirüs sayılarının iyiye gittiği'' ve salgınla mücadelede ''ilerleme kaydedildiği'' değerlendirmesinde bulunmuştu.


Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD'de vaka sayısı 1 milyon 373 bin 706'ya, ölü sayısı 81 bin 9'a yükseldi.

Etiketler abd new york eyalet